Archiv článků
   za měsíc leden 2007

Kategorie: ostatní  

 



Zápis dětí do speciální školy

Zápis dětí s mentálním a kombinovaným postižením proběhne ve středu 7. 2. 2007 v době od 12 do 15 h v Základní škole speciální, Blansko, Žižkova 27. Bližší informace na tel. 516 418 728.


Sedmdesátka Ludvíka Daňka

Ilustrační foto k článku: Sedmdesátka Ludvíka Daňka

Na 6. ledna letos připadlo 70. výročí narození známého rodáka, sportovce a olympijského vítěze z Hořic Ludvíka Daňka. Starostka města Blanska PhDr. Jaroslava Králová a místostarosta Mgr. Ivo Polák se zastavili u jeho rodného domku, aby k pamětní desce, která připomíná tuto osobnost, po níž je pojmenován v Blansku sportovní ostrov, položili kytici.


Den otevřených dveří v Gymnáziu Blansko

Gymnázium Blansko zve všechny zájemce o studium, především pak žáky letošních pátých tříd ZŠ, na Den otevřených dveří, který se koná ve středu 31. 1. od 12 do 17 hodin.


Soutěž v sudoku

První ročník soutěže pro žáky 4.–9. tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií připravilo na středu 31. ledna blanenské gymnázium. Od 13.00 h se zde žáci mezi sebou utkají v řešení těchto speciálních číselných křížovek, jež si v poslední době získaly velkou oblibu. Podrobnější informace na tel. 516 411 189, 516 411 190 nebo na reditel@gymbk.cz.


SPRIMT v televizi

Ilustrační foto k článku: SPRIMT v televizi

Dobrovolné občanské sdružení Společnost pro identitu měřicí techniky (SPRIMT) působí při Muzeu Blansko již 10. rokem. Začátkem prosince navštívila expozici Česká televize Brno.


Příspěvek na bydlení neplatiči nedostanou

Od 1. 1. 2007 jsou u dávky státní sociální podpory – příspěvek na bydlení – výrazně zpřísněny podmínky pro přiznání nároku.


Faun nepřežil Vánoce

Ilustrační foto k článku: Faun nepřežil Vánoce

Bujaré vánoční oslavy se staly osudnými pro Fauna s flétnou, poslední litinovou sochu v zámeckém parku. V noci na 26. prosince ji zřejmě objímal někdo tak vehementně, až se odporoučela k zemi.


Taneční kurzy pokračují

Chcete-li se dále zdokonalit ve svém tanečním umění, pobavit se při moderních, country a disko tancích, máte jedinečnou možnost.


Vánoce v Blansku

Ilustrační foto k článku: Vánoce v Blansku

Především předvánoční období bylo v loňském roce opravdu bohaté na kulturní akce. Konal se nespočet koncertů, a to nejen těch tradičních v blanenských kostelech, ale také populární hudby. A stalo se něco zvláštního, všechny byly téměř vyprodané. Ať už to bylo dáno tím, že si lidé chtěli odpočinout a odreagovat se od honby za dárky nebo tím, že darovali vstupenky svým nejbližším, bylo po dlouhé době v blanenských sálech plno. A to je dobře.


Dávky státní sociální podpory – změny od 1. ledna 2007

Nové sociální zákony – o životním a existenčním minimu, o pomoci v hmotné nouzi a o sociálních službách mají od 1. 1. 2007 podstatný dopad i do systému dávek státní sociální podpory. Zákon o životním a existenčním minimu výrazně mění svou dosavadní podobu.