Archiv článků
   za měsíc říjen 2007

Kategorie: ostatní  

 


Jeskyně Výpustek se oficiálně otvírá veřejnosti

Brány Výpustku, jeskyně zařazené pod Správu jeskyní Moravského krasu v Blansku, se do zkušebního provozu otvírají právě dnes 26. října. Jeskyně bude pro návštěvníky otevřena v listopadu a prosinci denně s výjimkou pondělí a vánočních svátků od 8.20 do 14.00 hodin.


Policisté kontrolovali řidiče

V pondělí 22. října od 8.30 do 16.30 hodin byla na území Okresního ředitelství Blansko realizována preventivní dopravně bezpečnostní akce. Kontrolu vozidel prováděli dva strážníci městské policie, dva pracovníci Centra služeb pro silniční dopravu a dvanáct policistů okresního ředitelství v Blansku.


Burza středních škol v Blansku – pozvánka

V pátek 9. listopadu 2007 se v Dělnickém domě Blansko uskuteční Burza středních škol. Pro všechny návštěvníky je připraven přehled studijních a učebních oborů středních škol okresu Blansko a okolních regionů. Na burze zájemci získají aktuální informace o obsahu a podmínkách studia na těchto školách.



Na Písečné vyrostou nové bytovky

Ilustrační foto k článku: Na Písečné vyrostou nové bytovky

Usnesením č. 93 z 15. zasedání t. r. schválila rada pronájem části pozemku na sídlišti Písečná pod obchodní akademií firmě TENZA, a. s. Brno za účelem výstavby bytových domů.


Vzpomínkový akt ke Dni vzniku samostatného československého státu

Město Blansko, Český svaz bojovníků za svobodu a Vojenské sdružení rehabilitovaných vás zvou v neděli 28. října 2007 v 10.00 h na nám. Svobody v Blansku. Uskuteční se zde VZPOMÍNKOVÝ AKT ke Dni vzniku samostatného československého státu. Program: koncert dechové hudby, položení věnce k památníku obětí 1. světové války, projev starostky města.


POZOR! Zabezpečení na železničních přejezdech čeká oprava

Z důvodu provádění nutných servisních pracích budou ve čtvrtek 25. 10. v době od 18.15 h do pátku 26. 10. do 5.45 h vypnuty z činnosti přejezdová zabezpečovací zařízení v traťovém úseku Blansko – Rájec-Jestřebí.


Podzimní radovánky – pouštění draků

Ilustrační foto k článku: Podzimní radovánky – pouštění draků

Již podvanácté se příznivci papírových draků sešli v neděli 14. října na poli za sídlištěm Zborovce, aby se utkali s ostatními draky v různých soutěžních disciplínách.


Kroužky v DDM zahájily v nových prostorách

Ilustrační foto k článku: Kroužky v DDM zahájily v nových prostorách

Celé léto panoval na pozemku Domu dětí a mládeže čilý stavební ruch. Upravovala se delší dobu zanedbaná zahrada, na které vznikne posezení a ohniště na opékání špekáčků. V budově bylo instalováno nové topení. Snížit náklady pomůže také zateplení budovy, díky němuž je opravena i fasáda, v čele s velkým logem DDM Oblázek.


Nemocnice Blansko v soutěži o Nemocnici roku ČR

Nemocnice Blansko se účastní celostátního projektu „Nemocnice České republiky roku 2007“. Jedná se o druhý ročník unikátní celostátní akce, při které se volí nemocnice ČR na základě spokojenosti pacientů.


Humanitární sbírka – pomoc potřebným

Farnost církve československé husitské pořádá v pondělí 22. října od 15.00 do 17.00 hodin u dřevěného kostelíka na ul. Rodkovského v Blansku sbírku humanitárního materiálu, která je prostřednictvím Občanského sdružení Diakonie Broumov předávána potřebným lidem jak u nás tak i ve světě.


ZŠ Dvorská bude připravena přijímat zdravotně hendikepované

Bezbariérový vstup do školy, plošina pro zdravotně hendikepované od přízemí až do horních pater a bezproblémový přístup na hřiště. To vše se v rámci národního rozvojového programu Mobility pro všechny realizuje nyní v ZŠ Dvorské.


Žáci ZŠ T. G. M. uspěli na Empiádě 2007

Ilustrační foto k článku: Žáci ZŠ T. G. M. uspěli na Empiádě 2007

V úterý 18. září probíhal ve Vranově u Brna čtvrtý ročník branného závodu Vranovská Empiáda 2007. Tento závod je tradičně určen žákům základních škol Jihomoravského kraje, a to ve věkovém rozmezí od 4. do 9. tříd.


Výtvarná soutěž k Vítání svatého Martina

Ilustrační foto k článku: Výtvarná soutěž k Vítání svatého Martina

Město Blansko vyhlašuje u příležitosti konání prvního ročníku Vítání svatého Martina v Blansku výtvarnou soutěž pro děti z blanenských škol na téma: „Jak si představuji svatého Martina“. Cílem soutěže je získat co nejvíc obrazů nebo i plastik svatého Martina, provedených libovolnou výtvarnou technikou (kresba, malba, grafika, keramika atd...).


Street Jam 2007

Ilustrační foto k článku: Street Jam 2007

První pokus o uspořádání akce pokazilo počasí. Závodníci žádali o přesunutí akce, což se i stalo. Napodruhé vše vyšlo, a tak se v skateparku u zimního stadionu v neděli 7. října sešlo na 150 fandů „pohyblivých prkýnek“ a kvalitní muziky.


Dny zdravého životního stylu

Ilustrační foto k článku: Dny zdravého životního stylu

Komise „Rada zdravého města“ uspořádala pro občany v Dělnickém domě již sedmý Jarmark zdraví. Tradičně se ho zúčastnily organizace i jednotlivci s prezentací výrobků vhodných pro zdravý životní styl, přírodních produktů, výrobků z medu a dalšího zboží.


Sdružení Ulita děkuje za chodník

Ilustrační foto k článku: Sdružení Ulita děkuje za chodník

Děkujeme všem lidem z Městského úřadu Blansko, díky nimž byl vybudován nový přístupový chodník k čajovně a klubu Ulita, provozované v domku na hřišti Gymnázia Blansko na ulici B. Němcové. Oceňujeme práci pana dlaždiče i jeho pomocníka, kteří původní, volně položené dlaždice nahradili kvalitním a širokým chodníkem.