Archiv článků
   za měsíc červenec 2008

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Svoz kompostovatelného biologicky rozložitelného odpadu

Město Blansko ve spolupráci se společností SITA CZ a.s. pro vás opět připravily individuální svozy odpadu ze zahrad, a to především ovoce, zeleniny, trávy, listí atd. Žádáme proto občany, aby tento druh odpadu neukládali do odpadových nádob na směsný komunál, ale uložili do pevných igelitových pytlů odpovídající nosnosti a přistavili je v den svozu do 7 hod. ráno ke komunikaci. Termíny svozů jsou uvedeny níže.


Organizace školního roku 2008/09

Organizace školního roku 2008/09 v základních školách, středních školách, základních uměleckých školách a konzervatořích.


Pozor na padělky kolkových známek

Ministerstvo vnitra oznamuje, že bylo upozorněno na zvýšený výskyt padělků kolkových známek, a proto v této souvislosti doporučuje nákup kolkových známek pouze u označených nákupních míst. Správním úřadům dále doporučuje upozornit na uvedenou skutečnost občany a věnovat zvýšenou pozornost kolkovým známkám, jimiž jsou hrazeny správní poplatky.


Základní školy čekají o prázdninách opravy

Ilustrační foto k článku: Základní školy čekají o prázdninách opravy

Zatímco žáci si budou užívat prázdnin, pro školní zařízení nastává nejvhodnější čas pro údržbové práce a opravy většího charakteru. Čekají je milionové investice.


Omezení provozu ve středu města

V rámci rekonstrukce křižovatek a vozovek na ulicích Sadová, Smetanova, nám. Republiky dojde k následnému omezení provozu na těchto ulicích ve středu města...



Opravy a uzavírky silnic na Blanensku

Na území působnosti silničního úřadu obce s rozšířenou působností MěÚ Blansko byly projednány následující dopravní stavby: