Archiv článků
   za měsíc leden 2009

Kategorie: ostatní  

 


Miroslav Starycha jubilant

Ilustrační foto k článku: Miroslav Starycha jubilant

„Je to tak, třeba je to k nevíře, ...“, že pan Miroslav Starycha, blanenský rodák, emeritní technik podniku Metra Blansko a známý vlastivědný pracovník, se dne 1. února 2009 dožívá krásného životního jubilea 80 let navzdory všem neduhům, které ho od mládí provázely. Jeho pevná vůle a víra v Boha ho šťastně převedla přes všechny zdravotní potíže a naznačila mu směr jak žít a ještě pomáhat jiným.


Kameny na curling nahradili žehličkami

Ilustrační foto k článku: Kameny na curling nahradili žehličkami

Hasiči z Olešné uspořádali v neděli 19. 1. soutěž v „curlingu“. Místo pravých kruhových kamenů použili hráči ke hře různé typy domácích žehliček od nejstarších těžkých až po moderní s teflonovou žehlící plochou.



Regionální značka s modrou kapkou má dva roky

Ilustrační foto k článku: Regionální značka s modrou kapkou má dva roky

Ochrannou známkou Moravský kras – regionální produkt® zaregistrovanou pro MAS Moravský kras o.s. se v současnosti může chlubit 20 výrobců a 21 skupin výrobků.



Dávky státní sociální podpory od 1. 1. 2009

S účinností od 1. 1. 2009 je novelizován zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů. Zákonné úpravy se týkají především dávky rodičovský příspěvek, a to zejména v případě, kdy rodič pečuje o zdravotně postižené dítě.