Archiv článků
   za měsíc únor 2011

Kategorie: ostatní  

 


Znalostní olympiády v plném proudu

Okresní kola předmětových soutěží MŠMT pro základní a střední školy okresu Blansko, která z pověření Jihomoravského krajského úřadu pořádá DDM Blansko, Údolní 2, se rozběhla v prvním únorovém týdnu naplno.



Sčítání lidu, domů a bytů 2011 – informace

Ilustrační foto k článku: Sčítání lidu, domů a bytů 2011 – informace

Již brzy, od 7. března, navštíví sčítací komisaři vaši domácnost a přinesou formuláře. Každý občan dostane zelený SČÍTACÍ LIST OSOBY. Majitelé a uživatelé bytů dostanou navíc žlutý BYTOVÝ LIST a majitelé či správci domů ještě oranžový DOMOVNÍ LIST. Roznáška formulářů končí 25. března 2011.


Dobrovolní hasiči zhodnotili uplynulý rok

Ilustrační foto k článku: Dobrovolní hasiči zhodnotili uplynulý rok

V neděli 6. února se sjeli představitelé dobrovolných hasičských sborů okrsku Blansko do Spešova, aby zhodnotili svoji činnost v uplynulém roce a stanovili si úkoly pro nadcházející období.


Jarní prázdniny v DDM

Ilustrační foto k článku: Jarní prázdniny v DDM

Dům dětí a mládeže připravil v týdnu jarních prázdnin od 14. do 20. března tábory pro chlapce a děvčata různých věkových hranic.


Do Keni poputuje na pět set lékárniček

Ilustrační foto k článku: Do Keni poputuje na pět set lékárniček

Studenti Střední zdravotnické školy v Blansku v těchto dnech roztřídili a připravili k odeslání zdravotnický materiál z asi 500 vysloužilých autolékárniček.


Poslanecké a senátorské kanceláře

Ilustrační foto k článku: Poslanecké a senátorské kanceláře

Kanceláře a kontakty na zvolené zástupce za Blansko. Senátor Jozef Regec, poslanci Michal Babák, František Sivera a Zuzka Bebarová-Rujbrová.


Dnes začíná kácení v zámeckém parku

Ve středu 16. února začala I. etapa údržby zeleně v zámeckém parku, která zahrnuje kácení stromů a odstranění keřů.



Lékařská pohotovost v Blansku zůstane – na provoz přispěje i Město Blansko

Jihomoravský kraj schválil novou koncepci lékařské služby první pomoci. Ta stanoví počet zdravotnických zařízení lékařské pohotovosti s ohledem na podmínky kraje. Vždy jde o jedno lůžkové zdravotnické zařízení v okrese, s výjimkou okresů Brno-město a Brno-venkov.


Zápis žáků do 1. ročníku ZŠ Blansko, Nad Čertovkou 17

Ředitelka Základní školy, Blansko, Nad Čertovkou 17 (škola pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami) sděluje, že zápis dětí, které zahájí ve školním roce 2011/2012 povinnou školní docházku – tzn. zápis dětí do 1. ročníku základní školy – se uskuteční v úterý 15. února 2011 v době od 10.00 do 16.00 hodin. Případné informace poskytne na telefonním čísle 516 410 631.