Archiv článků
   za měsíc listopad 2014

Kategorie: ostatní  

 


Adventní sobota připravila pro děti nejedno překvapení

Ilustrační foto k článku: Adventní sobota připravila pro děti nejedno překvapení

Po pátečním slavnostním rozsvícení vánočního stromu měla zábava pro děti i dospělé své pokračování. Na nám. Republiky bylo pro ně připraveno zábavné dopoledne s mnoha veselými hrami a soutěžemi, největší úspěch však mělo dovádění na sněhu. V Městské knihovně Blansko se pak vyráběly v dílničce pro děti i dospělé vánoční dekorace a nechybělo ani vystoupení dětí z dramatického kroužku při ZŠ T. G. M. Blansko.


V Blansku se rozzářil vánoční strom

Ilustrační foto k článku: V Blansku se rozzářil vánoční strom

V pátek 28. listopadu se na náměstí rozářil novými ozdobami vánoční strom. Je jím asi desetimetrový stříbrný smrk z Olomučan. Rozsvícení doprovázely dvoudenní trhy a bohatý kulturní program.


Rokem 2015 vás provede kalendář věnovaný Karolině Meineke

Ilustrační foto k článku: Rokem 2015 vás provede kalendář věnovaný Karolině Meineke

Blanenské kalendáře s historickými fotografiemi města se těšily vždy velké oblibě. Historii se věnuje i nástěnný kalendář na rok 2015, který je věnovaný osobnosti Karoliny Meineke. V roce 2015 totiž uplyne 200 let od jejího úmrtí.


Adventní koncerty a pořady v dřevěném kostelíku

Adventní doba není jen časem horečných nákupů. Má především svůj duchovní obsah. Rada starších NO CČSH v Blansku vás zve k prožití krásné chvíle zastavení a zklidnění v předvánočním shonu.  Vstupné je dobrovolné.


Uzavírka Lažánek 06.12. a 07.12.2014

Dle informace ze SÚS JMK bude poslední úplná uzavírka silnice II/379 v průtahu místní části Lažánky v letošním roce 06.12. a 07.12.2014. Důvodem uzavírky je demontáž mostního provizoria.


Rajbas 2014 – cestovatelé a dobrodruzi se bavili v Blansku

Ilustrační foto k článku: Rajbas 2014 – cestovatelé a dobrodruzi se bavili v Blansku

Spousta přednášek, filmů, workshopy, taneční zábava, běh se soudkem na Hořice, křest nové knihy Milan Daňka, ale také nového filmu o něm, filmové soutěže Okem dobrodruha nebo NaFest, to vše a víc byl třídenní víkend v Blansku v rámci festivalu Rajbas 2014.


V kině ukázali socialismus bez příkras

Ilustrační foto k článku: V kině ukázali socialismus bez příkras

U příležitosti 25. výročí 17. listopadu uspořádal spolek BEZPŘÍKRAS v blanenském kině tematickou výstavu, besedu a promítl dva filmy.


Církev československá husitská v Blansku vyhlašuje akci Spacáky

Jaká bude letošní zima, co se týče teplot, to nevíme. V našem životě z víry je základem slavení bohoslužeb, čtení Písma, modlitba, přijímání svátostí, spoluvytváření a podpora farního společenství. Další důležitou rovinou je i diakonie – služba lásky, lidem kolem sebe.


Speciální výstava Dalmatin klubu ČR přilákala do Blanska účastníky hned z několika evropských zemí

Souběžně s Evropskou výstavou psů v Brně proběhla v sobotu 25. října 2014 v prostorách Dělnického domu v Blansku Speciální výstava Dalmatin klubu ČR (dále jen DK ČR). Účast byla odpovídající významu dané akce, celkem bylo přihlášeno osmdesát dva dalmatinů, z toho pak třiadvacet z několika evropských zemí.


ASK Blansko oslavila 85 let

Ilustrační foto k článku: ASK Blansko oslavila 85 let

85. výročí založení Asociace sportovních klubů Blansko si připomněla krátkým programem ve sportovní hale a předáním ocenění sportovním osobnostem.


Sbírka Bílá pastelka pomáhá nevidomým

I letos se v polovině října konala nejen v Blansku celonárodní sbírka Bílá pastelka, jejíž výtěžek je věnován na výukové programy pro lidi, kteří se učí zvládat pro vidícího člověka zcela běžné činnosti, jako např. samostatně chodit s bílou holí, obsluhovat počítač bez možnosti kontroly zrakem apod.



Blansko ožije Rajbasem. Přinášíme program festivalu

O třetím listopadovém víkendu se Blansko i jeho okolí každoročně stává místem setkání příznivců nejrůznějších outdoorových aktivit, filmu a nezávislého cestovaní. 16. ročník festivalu filmů, setkání a dobrodružství RAJBAS 2014 proběhne ve dnech 21.–23.11.2014. Akce probíhá tradičně pod patronátem starosty města a s podporou Jihomoravského kraje.




Už podvanácté si připomněli výročí vzniku domova

Ilustrační foto k článku: Už podvanácté si připomněli výročí vzniku domova

V pořadí už dvanácté oslavy výročí vzniku SENIOR centra Blansko se letošní rok konaly ve středu 15. října a ve čtvrtek 16. října. Po oba dva dny se v prostorách hlavní jídelny domova, která se proměnila na slavnostní sál, vystřídali postupně uživatelé Domova se zvláštním režimem a Domova pro seniory, aby si společně připomněli už 12. výročí založení domova.



Svatomartinská dílna pro děti v Galerii města Blanska

Ilustrační foto k článku: Svatomartinská dílna pro děti v Galerii města Blanska

Již několik let Galerie města Blanska pořádá tvořivou dílnu k uctění svatého Martina. Těmito dílničkami se zapojuje do proudu oslav v Blansku, kterého patronem je právě svatý Martin. Děti, žáci, studenti a další zájemci se seznámí s životem svatého Martina a se zvyky, které se k jeho svátku váží.