Archiv článků
   za měsíc srpen 2023

Kategorie: ostatní  

 


Lezecká stěna v Lažánkách je opět v provozu. Má ale nová pravidla

Ilustrační foto k článku: Lezecká stěna v Lažánkách je opět v provozu. Má ale nová pravidla

Téměř osm měsíců nemohli lezci využívat skalní stěnu v blanenské části Lažánky. Původní povolení k užívání stěny vypršelo na konci loňského roku, vydání nového podmínila Správa CHKO Moravského krasu splněním hned několika podmínek. Ozvali se totiž místní, kteří si stěžovali na hluk a nepořádek. Do jednání proto vstoupilo i město jako vlastník pozemků a obnovení provozu podmínilo dodržováním nových podmínek. Stěna je teď opět přístupná, návštěvníci ale musejí dodržovat nový provozní řád. Lezci navíc získali povolení zatím pouze na rok.


Nemocnice Blansko zahájila modernizaci

Ilustrační foto k článku: Nemocnice Blansko zahájila modernizaci

Nemocnice Blansko zahájí od září na vybraných lůžkových odděleních stavební úpravy a opravy. Ty jsou nutné s ohledem na stáří budov a sítí a také ve vztahu ke stále se zvyšujícím požadavkům na zálohování zdrojů, datové sítě a bezpečnost provozu. Práce a oprav povedou k modernizaci a zvýšení komfortu pro pacienty i zdravotnický personál. Po dobu jejich provádění, které je naplánováno od začátku září až do konce listopadu, čekají pacienty i personál blanenské nemocnice určitá omezení.


Ženy mohou opět využít slevu 200 korun na preventivní vyšetření prsů

Ilustrační foto k článku: Ženy mohou opět využít slevu 200 korun na preventivní vyšetření prsů

V Nemocnici Blansko mohou ženy opět využít slevu na preventivní ultrazvukové nebo mamografické vyšetření prsů. Slevové poukazy nabízí organizace Aliance žen s rakovinou prsu v rámci projektu Ženy ženám. Samoplátkyně mohou mít od začátku srpna do konce prosince letošního roku toto vyšetření o 200 korun levnější.


Rizikový přechod. Policie bude hlídat chování cestujících na blanenském nádraží

Ilustrační foto k článku: Rizikový přechod. Policie bude hlídat chování cestujících na blanenském nádraží

Jako jednu z nejproblémovějších železničních stanic hodnotí blanenské nádraží oblastní ředitelství Správy železnic v Brně. Desítky cestujících denně si tam totiž pravidelně zkracují cestu přes služební přechod v kolejišti. Ve stanici totiž chybí bezbariérový přechod přes koleje pro běžné cestující. Lidé tak riskují a namísto do pochodu vstupují na kolejiště. Železničáři varují, že situace není udržitelná. Na místo přidali kamerový dohled. A přemýšlejí, jak cestující od vstupu do kolejiště ještě více odradit. Policisté se chystají na dění na blanenském nádraží dohlédnout.


OBRAZEM: Víkend přinesl sportovní utkání i hudební akce

Ilustrační foto k článku: OBRAZEM: Víkend přinesl sportovní utkání i hudební akce

Přestože počasí bylo o víkendu vesměs deštivé, neodradilo blanenské fotbalisty ani hudební nadšence. Zápas s Rosicemi a koncert na Letní Open Stage doplnila klubová hudební akce v Suterénu.



Zubní pohotovost v srpnu

Ilustrační foto k článku: Zubní pohotovost v srpnu

Služba je k dispozici vždy v sobotu, v neděli a o státních svátcích od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 8:00 do 20:00 hodin.