Archiv článků
   za měsíc leden 2005

Kategorie: ostatní  

 



Zprovozněna webkamera na náměstí Republiky

Dlouho očekávaná webkamera je konečně v provozu. Ode dneška se může kdokoliv přes Internet podívat, jak vypadá největší náměstí v Blansku — náměstí Republiky on-line, jaké je v Blansku počasí, apod. Nad obrázkem z webkamery bude ještě nějakou dobu nápis „testovací provoz“. Pokud budou všechny testy v pořádku, bude odstraněn v průběhu příštího týdne.


Daně z nemovitostí v roce 2005

S účinností od 1. ledna 2005 je schválena novela zákona o dani z nemovitostí. Podle nové právní úpravy vlastníkům pozemků vzniká povinnost přiznat na zdaňovací období roku 2005 daň za pozemky, které byly v roce 2004 pronajaty, a u kterých do 31. 12. 2004 došlo činností katastru nemovitostí, obnovou katastrálního operátu, k převedení těchto pozemků do parcel katastru nemovitostí.


Propagace 100. výročí na poštovních obálkách

Ilustrační foto k článku: Propagace 100. výročí na poštovních obálkách

Znak města Blanska a text připomínající 100. výročí povýšení Blanska na město bude po celý rok 2005 součástí datumového štočku na podatelně městského úřadu.


APOS Blansko má jediný cíl – stálý rozvoj

Ilustrační foto k článku: APOS Blansko má jediný cíl – stálý rozvoj

Patří k našemu městu a mnohdy ani nejsou příliš v povědomosti jeho obyvatel. Asi proto, že nepatří k těm, o nichž se mluví v souvislosti s bankrotem, zánikem či jinou pikantérií. Proto jsme se rozhodli, že se vypravíme v seriálu článků do podniků a firem, které dokáží zaměstnat lidi, dokáží se vyrovnat s konkurencí, svojí prací reprezentují město Blansko. Seriál článků o firmách, které přispívají k dobrému jménu města, otevírá APOS — skupina firem.


Vydařený kalendář akcí na rok 2005

Ilustrační foto k článku: Vydařený kalendář akcí na rok 2005

Těsně před prezentací města Blanska na veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně byl dokončen „Kalendář akcí 2005“. Je formátu A5, má osm stran a na šesti z nich jsou v něm vypsány kulturní a sportovní akce na celý rok včetně data konání.


Vyhráli jste na Gastrorevue?

Zkontrolujte si své ústřižky, přinášíme vám seznam vylosovaných čísel. Volejte na tel. 602 780 035 nebo 602 780 037 pro informace, kde si výhry můžete vyzvednout.



Ve druhém pololetí 2004 přibylo tragických nehod

Ilustrační foto k článku: Ve druhém pololetí 2004 přibylo tragických nehod

Jedna z posledních tiskových konferencí v závěru loňského roku byla věnována bezpečnosti, a to především proto, že v posledních čtyřech měsících roku 2004 dramaticky narostl počet tragických nehod.


V kině se poprvé promítalo digitálně pro veřejnost

Ilustrační foto k článku: V kině se poprvé promítalo digitálně pro veřejnost

O minulém víkendu měla v blanenském kině premiéru nová technika. Od firmy AV Media byl zapůjčen špičkový digitální projektor, který umožnil návštěvníkům zhlédnout dva z  nemnoha titulů, které jsou i pro promítání v kinech jen na DVD. Konkrétně se jednalo o filmy Tatínek a Ženy pro měny.


V roce 2005 oslaví Blansko 100. výročí svého povýšení na město

Jihomoravské město Blansko je českým i zahraničním turistům známo především jako místo zasazené do úžasné scenérie přírody, vhodné pro odpočinek, relaxaci a poznávání přírodních i kulturních krás, které je ne nadarmo nazýváno „vstupní bránou do Moravského krasu“. V průběhu roku 2005 se však svým návštěvníkům chce představit také trochu jinak: jako město, které je hrdé na svou bohatou historii a na dílo minulých generací, které mu vtiskly jeho osobitou tvář. Právě v tomto roce uplyne již sto let od chvíle, kdy císař František Josef I. povýšil Blansko na město.


Fotografie z konce roku 2004

Ilustrační foto k článku: Fotografie z konce roku 2004

Ještě jeden návrat ke konci roku 2004. Sešly se mně v poště fotografie z vánočního vytrubování z balkonu radnice a z oslav Silvestra na náměstí Republiky.