Archiv článků
   za měsíc březen 2009

Kategorie: ostatní  

 


Senioři ochutnali ruská tradiční jídla

Ilustrační foto k článku: Senioři ochutnali ruská tradiční jídla

Jednou za čas připraví vývařovna Volf, která vaří obědy pro seniory, mimo jiné pro strávníky v Městském klubu důchodců, zpestření v podobě jídel mezinárodní kuchyně. Tentokrát si strávníci mohli vychutnat ruská tradiční jídla.


Barmani soutěžili v Blansku

Ilustrační foto k článku: Barmani soutěžili v Blansku

Ve velkém sále Dělnického domu poměřili již pošesté svou zručnost, nápaditost a zkušenosti mladí barmani na soutěži v přípravě míchaných nápojů Amundsen Cup.



Finanční úřad rozšíří na konci března úřední dny

Finanční úřad v Blansku rozšiřuje úřední dny v termínech pro podání daňových přiznání. Letos je posledním dnem pro podání přiznání úterý 31. března 2009. Poslední dny v březnu tak budete moci přiznání podat každý pracovní den i v sobotu dopoledne.


Parkování na trávníku je rozšířený nešvar

Ilustrační foto k článku: Parkování na trávníku je rozšířený nešvar

Především na sídlištích, kde žije na malém prostoru mnoho lidí, je někdy problém zaparkovat. Řidiči to pak řeší tak, že postaví vozidlo na trávník. Za to jim ale hrozí pokuta.


Zahájení turistické sezony 2009 aneb Zkratkou či oklikou, ale hlavně s klikou!

Ilustrační foto k článku: Zahájení turistické sezony 2009 aneb Zkratkou či oklikou, ale hlavně s klikou!

I když to tak za oknem možná ještě nevypadá, jaro se kvapem blíží a s ním i letošní turistická sezona. A kam se vydat na svůj první jarní výlet? No přece do kraje ponorných řek a bílých skal, zajímavých památek, ale také skvělého černohorského piva – do Moravského krasu!


Amundsen Cup – barmani se utkají již pošesté

Ve středu 18. března 2009 se v blanenském Dělnickém domě od deseti hodin uskuteční již 6. ročník juniorské barmanské soutěže Amundsen Cup. Tuto akci pořádá Střední škola gastronomická, s. r. o. ve spolupráci s Kulturním střediskem města Blanska.


Klub Ratolest zahajuje nové kurzy

Na jaro jsou připraveny kurz plavání pro děti 1–4 let a cyklus pro těhotné ženy Příprava na život s miminkem.


Nezpomínejme na stará řemesla

Ilustrační foto k článku: Nezpomínejme na stará řemesla

Kdo z nás by se nechtěl seznámit s příjemnými a zajímavými lidmi, obohatit se jejich životními zkušenostmi a sledovat nové poznatky v jejich oborech. To vše se daří organizátorům vzdělávacích akcí MAS Moravský kras Na venkově pro venkov.