Archiv článků
   za měsíc červenec 2009

Kategorie: ostatní  

 



Sportoviště TJ ČKD pod vodou

Ilustrační foto k článku: Sportoviště TJ ČKD pod vodou

V úterý 14. července se nad Blanskem přehnala bouře a velký přívalový déšť. Horší jak v minulých letech. Nevyhnula se ani sportovnímu areálu TJ ČKD Blansko (kuželna, šatny, soc. zařízení), který je tzv. na kopci.


Zmizí další telefonní budka

Telefónica O2 Czech Republic, a. s. informovala o rušení nevyužívaného telefonního automatu. Na základě vyhodnocení, z nějž vyplynul výrazný pokles zájmu obyvatel o využívání sítě Veřejných telefonních automatů (VTA), bude v první polovině měsíce srpna zrušen nevyužívaný VTA v Blansku č. p. 111 u zastávky ČSAD.



Dopravní soutěž mladých cyklistů 2009

Ilustrační foto k článku: Dopravní soutěž mladých cyklistů 2009

Každoročně je v České republice vyhlašovaná dopravně výchovná akce Ministerstvem dopravy; Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a dalšími orgány a organizacemi – „Dopravní soutěž mladých cyklistů“, která je určena pro žáky 4.–9. ročníků základních škol.


Vzorní řidiči dostanou na silnicích dárek

V rámci opatření Bezpečná víkendová doprava vyrazí policisté na komunikace s vyšší intenzitou dopravy v období víkendového provozu, zejména v pátky a neděle, což napomůže k zajištění vyšší akceschopnosti při dopravních zácpách nebo dalších událostech omezující provoz na komunikacích, zvýšení bezpečnosti a snížení následků a dopravních nehod na přechodech pro chodce. Pravidelně budou také sledovat, zda řidiči nepožili před jízdou alkohol.


Nafotí Google Moravský kras do Street View? Hlasujte!

Z mnoha tipů na české lokality, které by neměly ve Street View chybět, bylo do závěrečné nabídky vybráno v kategorii Přírodní úkazy a oblasti i Blansko, konkrétně Moravský kras.