Archiv článků
   za měsíc srpen 2009

Kategorie: ostatní  

 


Paramhans svámí Mahéšvaránanda v Blansku

Ilustrační foto k článku: Paramhans svámí Mahéšvaránanda v Blansku

Paramhans svámí Mahéšvaránanda je autorem systému Jóga v denním životě *). Za 36 let působení v západním světě inicioval vytvoření několika tisíc středisek Jógy v denním životě po celém světě, která nabízejí výuku a praktické cvičení jógy. Jedno z nich působí i v Blansku, kam přijel přednášet.


Začalo čištění přehrad Palava I a II

Ilustrační foto k článku: Začalo čištění přehrad Palava I a II

Předáním staveniště začaly práce na projektu Optimalizace vodního režimu nádrží Palava I a II, podporovaného z fondů Evropské unie. Na odvoz např. čeká 5,5 tis. m3 sedimentů.


Děti si přišly vyzkoušet jízdu podle pravidel

Ilustrační foto k článku: Děti si přišly vyzkoušet jízdu podle pravidel

Dva dny otevřených dveří zažilo letos o prázdninách dětské dopravní hřiště v Blansku. Děti si mohly přijít vyzkoušet jízdu podle pravidel silničního provozu.


Řediteli s láskou...

Ilustrační foto k článku: Řediteli s láskou...

Začátkem ledna 2004 vstoupil do nové budovy Městské knihovny v Blansku. Funkce ředitele se ujal s klidem a rozvahou. Rychle si zmapoval situaci v tomto oboru, seznámil se nejen s profesionálními, ale i s dobrovolnými knihovníky. Kamkoli vstoupil, vždy s úsměvem. Do organizace vnesl řád a pohodu, nezbytnou pro každodenní práci.


Sídliště Sever a Zborovce budou jednu noc bez vody

Z důvodu opravy vodárenského zařízení bude dne 20.–21. 8. 2009 v době od 22.00 do 4.00 h přerušena dodávka vody v Blansku na sídlištích Sever a Zborovce.


Zvolí nejkrásnějšího voříška

Pro čistokrevné psy se během roku pořádá celá řada nejrůznějších výstav. Hlavními aktéry jsou však vždy pouze čistokrevná plemena s průkazem původu (s PP). Ne tak na výstavě v Blansku, kde se představí naopak jen voříšci a psi bez průkazu původu.


Blansko navštíví autor systému Jóga v denním životě

Ilustrační foto k článku: Blansko navštíví autor systému Jóga v denním životě

Paramhans svámí Mahéšvaránanda je autorem systému Jóga v denním životě, duchovním Mistrem, který přišel z Indie do Evropy na počátku 70. let s prostým poselstvím tolerance a soucitu se všemi živými bytostmi. Svámídží inicioval vytvoření několika tisíc středisek Jógy v denním životě po celém světě, která nabízejí výuku a praktické cvičení jógy všem lidem bez ohledu na věk, sociální postavení, národnost a vyznání. Jedno z nich působí i v Blansku.