Archiv článků
   za měsíc září 2009

Kategorie: ostatní  

 


Vystříleli si pohár starostky

Ilustrační foto k článku: Vystříleli si pohár starostky

III. ročník střeleckých závodů O pohár starostky města Blanska pořádala Městská policie Blansko ve středu 9. 9. 2009 na střelnici Na Lopatě v Boskovicích.



Blansko – partnerské město HC Komety Brno

Ilustrační foto k článku: Blansko – partnerské město HC Komety Brno

Rádi bychom Vás informovali, že město Blansko se stalo partnerským městem projektu Jižní Morava – Království Komety. Zařadili jsme se tak mezi 28 měst, která se do projektu doposud zapojila.



Plánované výluky na trati Brno hl. n. – Adamov

Správa železniční dopravní cesty, s. o. (provozovatel železniční infrastruktury) za účelem údržby železniční dopravní cesty omezí ve dnech od 18. 9. do 22. 9. 2009 (vždy 8.30–14.30 h) drážní dopravu v úseku Brno hl. n. – Adamov.



Chtěl se zvěčnit s Faunem

Kamerový systém opět pomohl. Dne 27. srpna 2009 po 22. hodině zaznamenal strážník MP Blansko, obsluhující městský kamerový systém, podezřelý pohyb osob v zámeckém parku.


Omezení dodávky vody v Olešné

Vodárenská akciová společnost sděluje, že 15. 9. 2009 od 8.00 do 14.00 h bude z důvodu oprav a údržby vodárenského zařízení omezena dodávka vody v obci Olešná. Cisterna s pitnou vodou bude přistavena u obchodu. Jan Vychodil


Příměstské tábory DDM si užilo přes 500 dětí

Ilustrační foto k článku: Příměstské tábory DDM si užilo přes 500 dětí

Letošní léto si užívalo na 500 dětí blanenského okresu v DDM Oblázek v Blansku na příměstských či pobytových táborech. Ke každému z nich patřily výlety, soutěže, hry, děti se seznámily s rukodělnými činnostmi jako např. batikování, malbou na hedvábí, sklo a porcelán, drátkování, výrobu šperků z fima a ozdob z pedigu a další.


Projekt „Chopím se šance“ pomáhá zdravotně postiženým najít práci

Liga vozíčkářů v květnu 2009 zahájila nový projekt s názvem CHOPÍM SE ŠANCE určený jak lidem se zdravotním postižením hledajícím práci, tak zaměstnavatelům, kteří mají zájem člověka s postižením zaměstnat. Projekt bude nabízet své služby po dobu následujících tří let v celém Jihomoravském kraji, kurzy se uskuteční také v Blansku.


Již podeváté vybrali nejhezčího voříška

Ilustrační foto k článku: Již podeváté vybrali nejhezčího voříška

Výstava voříšků a psů bez průkazu původu se již podeváté konala v areálu fotbalového stadionu ASK Blansko. Zúčastnilo se celkem 78 vystavovatelů.


Prvňáčci zasedli do lavic

Ilustrační foto k článku: Prvňáčci zasedli do lavic

Změna prostředí, spousta nových informací, noví kamarádi, ale také nové povinnosti. To vše čekalo prvňáčky, kteří zasedli do školních lavic. V tento pro ně významný den je zde přivítaly nejen učitelky, ale i představitelé města.