Archiv článků
   za měsíc prosinec 2011

Kategorie: ostatní  

 


Nemocnice Blansko obdržela osvědčení pro screening nádorů kolorekta

Na základě rozhodnutí Komise Ministerstva zdravotnictví ČR pro screening kolorektálního karcinomu byla gastroenterologická ambulance Nemocnice Blansko po splnění náročných kritérií zařazena mezi centra pro screeningovou kolonoskopii.


Zubní pohotovost v 1. pololetí 2012

Zubní pohotovost je sloužena od 8:00 do 12:00 h. Mimo níže uvedené termíny pak v Úrazové nemocnici Brno, Ponávka 6, tel. 545 538 111 ve všední dny od 17.00 do 7.00 h, o sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě.


Na ohňostroj přijďte opět až na Nový rok

Symbolické přivítání Nového roku a s tím související ohňostroj na náměstí Republiky se uskuteční opět první den v novém roce, tedy 01.01.2012 v 18:00 hodin.



Blansko přivítalo Vánoce

Ilustrační foto k článku: Blansko přivítalo Vánoce

Existuje mnoho způsobů, jak si ukrátit čekání na Vánoce. Tradičně to bývají firemní vánoční večírky, umělecky založené osoby tráví advent na koncertech, věřící návštěvou bohoslužeb.


Nejen sportem žije „Erbenka“

Ilustrační foto k článku: Nejen sportem žije „Erbenka“

Dne 15.12. 2011 se v chemické učebně Základní školy Blansko na Erbenově ulici konalo Vánoční čarování – vědecká soutěž pro žáky 7. až 9. ročníku.


Cena vody příští rok vzroste

Od začátku příštího roku cenu ovlivní několik vzájemně nesouvisejících faktorů. Prvním z nich je zvýšení sazby DPH z deseti na čtrnáct procent. Toto zvýšení je dáno rozhodnutím vlády a není možnost ho nijak ovlivnit, DPH se zvedá plošně. A pak je tady samotná cena za kubík, jak ji účtuje Vodárenská akciová společnost.


Nastal čas vyměnit kalendář

Starý rok končí, nový brzy začne, a to mimo jiné znamená, že je nejvyšší čas na výměnu nástěnného kalendáře. Věrný průvodce, který nám celý rok připomínal schůzky a povinnosti, většinou skončí v koši, v lepším případě v separovaném sběru, což je ovšem škoda.


Punkevní pstruh – tradiční lahůdka známá i na vídeňském dvoře

Ilustrační foto k článku: Punkevní pstruh – tradiční lahůdka známá i na vídeňském dvoře

Pstruhárna v Lažánkách k Blansku prostě patří. Řidiči, cyklisté i bruslaři na inlinech mířící ke Skalnímu Mlýnu ji míjí jako cosi známého, co je tady odjakživa. Staré a známé ovšem může příjemně překvapit, což jsem zjistila vzápětí poté, co mě poutač navedl na opravený most přes Punkvu a udržovanou přístupovou cestu do areálu.


Děti poslaly svá přání Ježíškovi

Ilustrační foto k článku: Děti poslaly svá přání Ježíškovi

Navzdory pošmournému počasí a rychle houstnoucímu šeru to v pátek po třetí hodině vypadalo na náměstí Svobody jako na letním palouku plném obřích borůvek.


Den otevřených dveří na „Dvorské“

Zaměstnanci ZŠ a MŠ Blansko, Dvorská 26 zvou budoucí prvňáčky a jejich rodiče na Den otevřených dveří, který se bude konat 14. 12. 2011.


Nejlepší jihomoravské město pro život? Blansko!

To, o čem byli blanenští patrioti léta skálopevně přesvědčeni, je nyní potvrzeno oficiální studií. V žebříčku 63 českých a moravských měst, který sestavili odborníci z Vysoké školy ekonomické v rámci studie MasterCard česká centra rozvoje, se Blansko umístilo na výborné dvanácté pozici, mezi jihomoravskými městy pak bylo nejlepší.


Policisté hledají svědky nehody

Policisté hledají svědky nehody, při které vozidlo v Blansku srazilo na přechodu malého chlapce. Řidič z místa nehody ujel. (Aktualizováno: Totožnost řidičky je již známa.)


Podzimní setkání s módou

Na sobotu 10. prosince je připravený večer plný módy z regionu Blanenska.


Blanenské studentky reprezentují ČR v Jihoafrické republice

Ilustrační foto k článku: Blanenské studentky reprezentují ČR v Jihoafrické republice

Znalosti studentů gymnázia na soutěži s názvem Žirafa v rámci Festivalu vědy v Brně přinesly dvěma blanenským studentkám jedinečnou příležitost zastupovat Českou republiku v mezinárodním kole v Jihoafrické republice. Tam odlétají právě dnes.


Blanenské kroužky vystavily své výtvory

Ilustrační foto k článku: Blanenské kroužky vystavily své výtvory

Po roce představily blanenské zájmové kroužky své výtvory. Letos se k nim přidali senioři z Domova v Černé Hoře.