Archiv článků
   za měsíc leden 2014

Kategorie: ostatní  

 


Tříkrálová sbírka na Blanensku letos hlásí rekord

Ilustrační foto k článku: Tříkrálová sbírka na Blanensku letos hlásí rekord

Mezi 1.–14. lednem 2014 proběhla tradiční tříkrálová sbírka. Lidé na Blanensku tak mohli přispět potřebným celkem do 387 zapečetěných pokladniček. Letos se podařilo vybrat rekordní sumu 1.580.948 Kč, což je o 78.124 Kč více jak v loňském roce. Vybrané peníze poputují tam, kde je jich nejvíce zapotřebí.




Policisté žádají veřejnost o pomoc v šetření

Smrtí pětašedesátiletého chodce skončila dopravní nehoda, která se stala v obci Lipovec na Blanensku v pondělí 20. ledna v době mezi tři čtvrtě na osm do osmi hodin večer. V této době šel po silnici kolem retenční nádrže na odpadní vodu tento pětašedesátiletý muž ve směru od centra obce k vysílači Kojál a srazilo jej dosud neznámé vozidlo. Chodec na následky zranění dopravní nehody zemřel. Řidič auta z místa nehody ujel.



Organizace a zajištění lékařské pohotovostní služby v roce 2014

Organizace a zajištění lékařské pohotovostní služby, lékárenské pohotovostní služby, pohotovostní služby v oboru zubní lékařství a prohlídky těl zemřelých mimo zdravotnické zařízení v Jihomoravském kraji od 01.01.2014 do 31.12.2014.


Oslavili 65 let manželství

Ilustrační foto k článku: Oslavili 65 let manželství

Svatba patří k nejvýznamnějším okamžikům partnerského života. S věkem se stále upevňuje, čemuž odpovídají i její názvy. Manželé Bartošíkovi oslavili nedávno v kostele sv. Martina kamennou svatbu.



Pokračovací taneční kurzy 2014

Absolventi základních tanečních kurzů se mohou přihlásit do pokračovacích tanečních.


Podávání žádostí o dotace v rámci Strategického plánu LEADER

MAS Moravský kras o.s. vyhlásila dne 27. prosince 2013 desátou a pro období 2007–2013 již poslední výzvu k předkládání žádostí o dotace v rámci realizace Strategického plánu LEADER Nové výzvy a nové příležitosti pro Moravský kras.


Novoroční ohňostroj 2014

Ilustrační foto k článku: Novoroční ohňostroj 2014

Po příznivých zkušenostech z minulých let pořádá město Blansko slavnostní ohňostroj na Nový rok. V podvečer se tak náměstí Republiky na chvíli zaplní lidmi, kteří se přišli podívat na pravidelnou ohňovou show.