Archiv článků
   za měsíc březen 2022

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Město ocenilo nejlepší učitelky základních škol

Ilustrační foto k článku: Město ocenilo nejlepší učitelky základních škol

Den učitelů oslavilo vedení města předáním ocenění nejlepším učitelkám blanenských základních škol. Pamětní list, kytičku a další dárky dostalo celkem osm pedagožek. Každá ze čtyř základních škol v Blansku nominovala dvě, jednu z prvního stupně a jednu z druhého stupně.


Prvním občánkem Blanska v roce 2022 je holčička Eliška

Ilustrační foto k článku: Prvním občánkem Blanska v roce 2022 je holčička Eliška

Elišku Krůčkovou, která se stala prvním občánkem města Blanska v roce 2022, přivítal spolu s jejími rodiči na radnici starosta Jiří Crha. Malá Eliška, která se narodila v brněnské porodnici na Obilním trhu přímo 1. ledna 2022, získala od města dárečky a také vlastní zápis ve speciální pamětní knize.


Zápisy dětí do prvních tříd základních škol se uskuteční v dubnu

Ilustrační foto k článku: Zápisy dětí do prvních tříd základních škol se uskuteční v dubnu

Ředitelé základních škol zřizovaných městem Blansko oznamují, že na všech základních školách zřizovaných městem Blanskem se uskuteční zápis dětí do 1. ročníku základního vzdělávání pro školní rok 2022/23 standardní prezenční formou, a to v řádném termínu v úterý 5. dubna 2022 od 14:00 do 17:00 hodin a v náhradním termínu ve středu 6. dubna 2022 v době od 14:00 do 16:00 hodin.


Ve Stařeckého ulici začala rekonstrukce chodníku

Ilustrační foto k článku: Ve Stařeckého ulici začala rekonstrukce chodníku

V ulicích Blanska začaly první letošní opravy chodníků. Nové dláždění dostanou například úseky v ulicích Chelčického, Stařeckého a Dvorská, rekonstruovat se budou chodníky i na Podlesí nebo v Dolní Lhotě. Město letos plánuje na tento účel vyčlenit až pět milionů korun.


Starostové řešili možnost pomoci lidem prchajícím před válkou na Ukrajině. Blansko schválilo na pomoc tři miliony

Ilustrační foto k článku: Starostové řešili možnost pomoci lidem prchajícím před válkou na Ukrajině. Blansko schválilo na pomoc tři miliony

Celkem tři miliony korun uvolní Blansko na pomoc těm, které postihl válečný konflikt na Ukrajině. Rozhodli o tom blanenští zastupitelé, kteří podpořili návrh rady města. Peníze půjdou na financování konkrétních potřeb pro Ukrajinu, jako je například zdravotnický materiál, město je ale využije také na poskytnutí dlouhodobého ubytování a materiální pomoci přímo v Blansku a jeho okolí. Co je třeba a jak konkrétně pomoci, projednávali tento týden s vedením města i starostové obcí z regionu nebo například místní podnikatelé.