Archiv článků
   za měsíc leden 2023

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Město spolu s muzeem připravuje opravu kočárovny v zámeckém areálu

Ilustrační foto k článku: Město spolu s muzeem připravuje opravu kočárovny v zámeckém areálu

Opravené prostory někdejší zámecké kočárovny, zázemí pro přednášky a setkávání, nový depozitář měřicí techniky i sociální zařízení pro návštěvníky blanenského zámku má nabídnout projekt, který připravuje město spolu s Muzeem Blanenska. Upravit se tak má další z budov v těsném sousedství hlavní blanenské památky. Přímo v budově zámku projekt počítá se stavební přípravou pro novou stálou expozici měřicí techniky. Spolupráci a podporu kraje, pod který muzeum spadá, přislíbil také náměstek jihomoravského hejtmana pro kulturu a památkovou péči František Lukl, který Blansko navštívil.



Město rozdělí dotace na kulturu a zájmovou činnost a na sport

Ilustrační foto k článku: Město rozdělí dotace na kulturu a zájmovou činnost a na sport

Kulturní a zájmové spolky, sportovní kluby i jednotlivci si mohou požádat o finanční podporu na letošní rok. Peníze bude město rozdělovat v dotačních programech Podpora kultury a zájmové činnosti ve městě Blansko pro rok 2023 a Podpora sportu ve městě Blansko pro rok 2023. Žádosti v obou programech lze podávat od 23. ledna. Uzávěrka je 3. února 2023 do 12:00 hodin.


Město dokončilo zateplení bytového domu na Údolní

Ilustrační foto k článku: Město dokončilo zateplení bytového domu na Údolní

Obyvatelé městského bytového domu v Údolní ulici 23 od letošní sezony spotřebují méně tepla na vytápění. Úspory jim přinesou úpravy, kterými objekt prošel. Bytovka je nyní například nově zateplená a izolovaná proti vlhkosti.