Archiv článků
   za měsíc listopad 2023

Kategorie: ostatní  

 


Osadili nové semafory, řidiči dál blokují cestu hasičům

Ilustrační foto k článku: Osadili nové semafory, řidiči dál blokují cestu hasičům

Jen dva ze tří výjezdů vozidel hasičů z blanenské stanice Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje se obejdou bez komplikací na silnici. Každý třetí výjezd se blanenští hasiči na cestě k zásahu potýkají s neukázněnými řidiči doslova pár vteřin od zahájení výjezdu. Problémy mají už při vjezdu na ulici Poříčí před stanicí, kde jim někteří motoristé nedávají přednost.


Festival Rajbas nabídne tři dny filmů, setkání a dobrodružství

Ilustrační foto k článku: Festival Rajbas nabídne tři dny filmů, setkání a dobrodružství

Blansko ožije tradičním festivalem filmů, setkání a dobrodružství Rajbas 2023. Letošní jubilejní 25. ročník akce se uskuteční od pátku 17. listopadu do neděle 19. listopadu. Hlavní část festivalu se bude odehrávat v sálech Dělnického domu a kina, část programu ale návštěvníci zažijí také v Domě přírody Moravského krasu nebo pod širým nebem.


Ocenili vzpomínky s vůní brambor, příběh, který spojil generace

Ilustrační foto k článku: Ocenili vzpomínky s vůní brambor, příběh, který spojil generace

Z výhry v soutěži „Pošli vzkaz příběhem“ se mohou těšit obyvatelé blanenského Domu s pečovatelskou službou (DPS) Pod Javory a také studenti Střední školy technické a gastronomické Blansko. Díky příběhu osmasedmdesátileté Danuše Strakové, který zpracovala Michaela Schillerová, studentka 3. ročníku SŠ TEGA, se nyní senioři mohou těšit na invalidní vozík a nové pomůcky, studenti zase na profesionálního robota. V projektu, který chtěl propojit generace, senioři vzpomínali na dětství a studenti ze vzpomínek zapisovali příběhy. Za ten s vůní brambor teď škola i DPS získala šek na 25 tisíc korun.


Na ostrově Langeoog dělal studentům gymnázia společnost odpočívající tuleň

Ilustrační foto k článku: Na ostrově Langeoog dělal studentům gymnázia společnost odpočívající tuleň

Nezapomenutelný okamžik zažili studenti blanenského gymnázia při žákovské výměně v Německu ve chvíli, kdy v písku mezi plážovými koši na ostrově Langeoog spatřili odpočívající tulení mládě. Na písečných dunách ostrova totiž tulení stáda hledají stranou od turistů, avšak stále v jejich přítomnosti, klid, odpočinek a sluneční paprsky.


Zubní pohotovost v listopadu

Ilustrační foto k článku: Zubní pohotovost v listopadu

Služba je k dispozici vždy v sobotu, v neděli a o státních svátcích od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 8:00 do 20:00 hodin.