Archiv článků
   za měsíc listopad 2006

Kategorie: ostatní  

 


Rozsvícení vánočního stromu

Ilustrační foto k článku: Rozsvícení vánočního stromu

Slavnostní rozsvěcování vánočního stromu na náměstí Republiky má v Blansku již svoji tradici. I scénář se za poslední roky zásadně nezměnil. A tak se opět v pátek, tradičně devět dní před první adventní nedělí, náměstí zaplnilo prodejci tradičních řemeslných výrobků, ale nejen jich.


Stužka znamená zájem

Ilustrační foto k článku: Stužka znamená zájem

Datum 1. prosince je Světovým dnem boje proti AIDS. Letos se bude konat již pátá celostátní osvětová a informační kampaň o HIV/AIDS s názvem Červená stužka. V Blansku se do ní zapojí dvě školy.


Vzpomínka na Antonína Setničku

Před několika dny se na smuteční tabuli objevilo parte oznamující, že navždy odešel pan Antonín Setnička v úctyhodném věku 90 roků. Učitel Antonín Setnička, který má jistě ještě hodně žáků, co si hodiny s ním ve škole prožité pamatují.




Strašidla to nemají snadné

Ilustrační foto k článku: Strašidla to nemají snadné

V sobotu 11. listopadu se již po 26. mohli rodiče s dětmi vydat na večerní vycházku podzimním lesem.


Na burze radili, kam z deváté třídy

Ilustrační foto k článku: Na burze radili, kam z deváté třídy

Především pro „deváťáky“ byla připravena Burza středních škol, která se konala v pátek 10. listopadu v Dělnickém domu.


Den nekouření – pozvánka

Prezentační dopoledne s protikuřáckou tématikou se uskuteční pro žáky základních a středních škol i ostatní širokou veřejnost v rámci Mezinárodního dne nekouření v Dělnickém domu, Hybešova 1. POZOR! Uskuteční se ve čtvrtek 23. listopadu od 9 hodin. Ve zpravodaji v pozvánce na druhé straně je chybně uvedené datum! Jiné je i téma prací.


Nový sál S2 je využíván naplno

Ilustrační foto k článku: Nový sál S2 je využíván naplno

Vytvořit z kancelářských prostor a jednoho malého sálu nový středně velký sál s barem a vlastní šatnou pro univerzální použití se ukazuje býti dobrým krokem. Zájem o jeho využití od uvedení do provozu stále stoupá.


Říjnový videožurnál ke stažení

Blanenský videožurnál za měsíc říjen je on-line. Mezi příspěvky najdete záznam z otevření Dělnického domu po rekonstrukci, pravidelné okénko starostky, spoustu příspěvků z kultury a také několik významných sportovních akcí.



Den otevřených dveří v Gymnáziu Blansko

Gymnázium v Blansku na ul. Seifertova 13 pořádá ve čtvrtek 16. listopadu v době od 12.00 do 17.00 hodin pro rodiče a žáky 5. a 9. tříd ZŠ Den otevřených dveří. Zájemci získají informace o studiu a přijímacích zkouškách. Připravena je také prohlídka školy. Podrobnější informace na tel. 516 411 189, 516 411 190 nebo na reditel@seznam.cz.




Provoz aquaparku i přes chladné léto v zisku

Počasí aquaparku nepřálo. Už během výstavby tuhou zimu vystřídaly povodně a do provozu byl tak uveden poměrně pozdě, až 15. července 2006. Tou dobou už trvala dlouho velká vedra a na otevření čekali všichni fanoušci vodních radovánek. Teplé počasí vydrželo ještě 14 dní a srpen už koupání vůbec nepřál. Zašel jsem proto za Ing. Snopkem, abych se zeptal na výsledky hospodaření.


ČKD Blansko Strojírny bude modernizovat elektrárnu v Polsku

Společnost ČKD Blansko Strojírny získala významnou zakázku na modernizaci přečerpávací elektrárny Žarnowiec v Polsku. V rámci modernizace dodá ČKD Blansko Strojírny celkem dvě nová oběžná kola, přičemž první dodávka modernizovaného oběžného kola bude realizována do konce září roku 2007 a zbývající oběžné kolo se zavázala dodat do konce dubna roku 2008. Hodnota zakázky přesahuje 170 miliónů korun.


MYSLI POZITIVNĚ!

Ilustrační foto k článku: MYSLI POZITIVNĚ!

Ve dnech 5. 8. – 22. 8. 2006 jsme se za podpory Města Blansko, které nám poskytlo nezanedbatelný finanční příspěvek, zúčastnily v pořadí již 19. International youth campu, jež se letos konal v polských Myslowicích.


Film o Blansku „Příběh vody a ohně“ získal významné ocenění

Ilustrační foto k článku: Film o Blansku „Příběh vody a ohně“ získal významné ocenění

Tradiční soutěžní přehlídka regionálních televizních studií, která se každoročně koná pod názvem Kafka 2006 opět přilétla do Kopřivnice. Už podesáté se to nejlepší z regionálního zpravodajství či vlastních reklamních či publicistických děl prezentovalo od 27. do 28. října v Kulturním domě v Kopřivnici. Mezi nimi i blanenské studio Audiovisual.


TV Blansko zahájila vysílání na vlastním kanálu

Ilustrační foto k článku: TV Blansko zahájila vysílání na vlastním kanálu

Stisknutím tlačítka zahájila včera oficiálně starostka města Blanska PhDr. Jaroslava Králová vysílání Televize Blansko na vlastním kanálu. Informace z Blanska se tak již nemusí dělit o vysílací čas s UPC Express, ale uvidíte je 24 hodin denně namísto programu ORF1, který TV Blansko definitivně nahradila.


RAJBAS * OUTDOOR * KOTLÍK – program cestovatelského festivalu

Letos již poosmé do Blanska přijedou ze všech koutů naší republiky i Slovenska příznivci nejrůznějších outdoorových aktivit, filmu a nezávislého cestovaní. Pro přespolní i všechny domácí je na 16.–19. 11. 2006 připraven RAJBAS * OUTDOOR * KOTLÍK – festival filmů, fotek, diapozitivů a besed se zajímavými hosty, netradičních sportovních soutěží, muziky, tance a hlavně setkání lidí společného zájmu o cestování a sportovní pobyt v přírodě.


Vánoční strom je vybrán

Ilustrační foto k článku: Vánoční strom je vybrán

Vánoční strom, který letos ozdobí náměstí Republiky a pod nímž se budou v pátek 24. listopadu konat pravidelné předvánoční trhy, bude tentokrát smrk z obce Suchý.