Archiv článků
   za měsíc květen 2009

Kategorie: ostatní  

 


Blansko má 3D mapu města a okolí

Ilustrační foto k článku: Blansko má 3D mapu města a okolí

Průlety nad Blanskem až k Moravskému krasu nebo trojrozměrný model náměstí Svobody. To jsou některé z vlastností nové 3D mapy na stránkách města Blanska.


Den otevřených dveří na neurologii využilo letos 41 lidí

Ilustrační foto k článku: Den otevřených dveří na neurologii využilo letos 41 lidí

Již potřetí se otevřely dveře neurologického oddělení pro veřejnost. Ta tak měla možnost nejen nahlédnout do nových moderně vybavených prostor, ale protože se jednalo o osvětovou kampaň „Třicet dnů prevence a léčby mozkové příhody“, měli návštěvníci také možnost nechat si provést některé ze základních vyšetření.


Setkání s občany v městských částech

Zástupci vedení Města Blansko absolvovali naplánovaná setkání v městských částech. Zájem ze strany občanů je podobný jako v Blansku a problémů, které řeší, zde není o nic méně. Co tedy trápí obyvatele městských částí?


Klub Ratolest chystá program pro děti s astmatem

Klub pro rodiče s dětmi s astmatem se má rozjet od června díky přispění nadace Výbor dobré vůle nadace Olgy Havlové z programu Sasakawa asthma fund. Rodiče s dětmi se mohou účastnit odborných přednášek s následným individuálním poradenstvím pozvaného odborníka.


V Blansku jsou pilní, v Břeclavi cpou do dopravy

Jižní Morava – Úředníci v Blansku musejí zvládnout mnohem více práce než jejich kolegové v jiných městech. A v Břeclavi se na radnici lidem věnují nejvíce hodin v kraji.



Nežij vteřinou 2009

Řidiči jedoucí po silnici II/379 mezi Blanskem a Lipůvkou si mohou všimnout nových billboardů, které mají varovat motorkáře o závažných následcích dopravních nehod a zároveň slouží jako pozvání na preventivní akci zaměřenou na milovníky jízdy v jedné stopě Nežij vteřinou 2009, která se uskuteční v sobotu 6. června 2009 od 13 do 15 hodin v areálu jeskyně Výpustek v Moravském krasu.


Staré stromy nahradí nová výsadba

Ilustrační foto k článku: Staré stromy nahradí nová výsadba

Doba tzv. vegetačního klidu znamená zvýšenou aktivitu v údržbě dřevin, mimo jiné kácení stromů. Nedávno padla lípa u bowlingu, která byla dle znaleckého posudku ve velmi špatném stavu a přímo již ohrožovala bezpečnost kolemjdoucích.


Krizová linka pro zdravotně postižené

Narodilo se Vám postižené dítě? Nevíte si rady? Potřebujete se poradit? Nevíte na jakou dávku máte nárok? Potřebujete vhodnou kompenzační pomůcku? Potřebujete osobní asistenci? Ztratili jste práci? S těmito a podobnými otázkami vám poradí na krizové lince pro zdravotně postižené.