Archiv článků
   za měsíc červenec 2015

Kategorie: ostatní  

 


Děti nocovaly na blanenském zámku

Ilustrační foto k článku: Děti nocovaly na blanenském zámku

Včera ráno se více než dvě desítky dětí probudily v hudebním salonu blanenského zámku. Tým pracovníků z Muzea Blansko zde pro ně ve středu večer uspořádal zábavný poznávací program, který vyvrcholil přespáním na zámku. Událost se v rámci činnosti muzea konala poprvé.


Hlasujte o nejoblíbenější mateřské centrum

Rada Jihomoravského kraje vyhlásila Soutěž o nejoblíbenější mateřské centrum v Jihomoravském kraji. Pro přihlášená mateřská nebo rodinná centra lze hlasovat do 31.07.2015 včetně. MC Veselý Paleček je aktuálně co do počtu hlasů na druhém místě.


Zrekonstruovaná lékárna Nemocnice Blansko zahájila provoz

Ilustrační foto k článku: Zrekonstruovaná lékárna Nemocnice Blansko zahájila provoz

Lékárna Nemocnice Blansko prošla v uplynulých týdnech kompletní rekonstrukcí. Ta se týkala vlastní lékárny i prodejny zdravotnických potřeb. Cílem této opravy bylo zejména zvýšení komfortu klientů lékárny a vytvoření moderního a zároveň vlídnějšího prostředí pro klienty. Původní prostory lékárny vystřídal prosvětlený interiér, který barevně navazuje na již zrekonstruovaný vestibul Nemocnice Blansko.


Senioři si mohou zahrát deskové hry

Ilustrační foto k článku: Senioři si mohou zahrát deskové hry

Město Blansko za finanční podpory Jihomoravského kraje otevírá v rámci projektu „Kdyby mládí vědělo, kdyby stáří mohlo“ v Městském klubu důchodců Kroužek deskových her.


Premiér dnes poctil svou návštěvou Domov Olga

Ilustrační foto k článku: Premiér dnes poctil svou návštěvou Domov Olga

Premiér vlády Bohuslav Sobotka dnes dopoledne zahájil svou cestu po blanenském okresu návštěvou Domova Olga v Blansku. Z Blanska pak pokračoval do Kunštátu a do Letovic. Svůj program zakončí v boskovické nemocnici v doprovodu ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka.


Zubní pohotovost v srpnu 2015

Služba je sloužena od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je služba zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 07:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.


Z redakční pošty: Lidská krutost nezná mezí

V poslední době čteme často o případech, kdy se důvěřiví lidé, především v důchodovém věku, stávají oběťmi stále rafinovanějších podvodníků, kteří uplatňují nové metody za jediným účelem: okrást, zranit, ponížit. Následující příspěvek dokazuje, že důvěřivost se dnes skutečně nevyplácí. Případem se zabývá Policie ČR.


Zase jeden školní rok za námi

Ilustrační foto k článku: Zase jeden školní rok za námi

Červenec nám zaklepal směle na dveře a my ho pozvali dál. To proto, že už máme rozdána všechna vysvědčení – děti, které navštěvovaly pilně hodiny ve vybraných uměleckých oborech, opravdu nezahálely a něčemu novému, navíc krásnému, se jistě naučily. Čas uplynulých deseti měsíců v Soukromé základní umělecké škole v Blansku utekl jako voda a na řadě je bilancování.


Poděkování za splněný sen

Ilustrační foto k článku: Poděkování za splněný sen

Jsem maminka dvou synů Tomáše a Martina Čermákových, kterým byl letos díky charitativní akci YOU DREAM WE RUN BLANSKO 2015 splněn sen. Tomášovým a Martinovým přáním bylo jezdit na trojkolce (kolo) a jejich přání se jim splnilo!


Odešel Josef Krabička

Ilustrační foto k článku: Odešel Josef Krabička

Jakmile zjara začalo slunce hřát, rozjel se společně s blanenskými příznivci turistiky a putování do krajiny. Potřeboval se nadýchat její atmosféry, připomenout si všechny dávné vůně, zvuky a barvy.





Gulášobraní 2015 ovládli nováčci

Ilustrační foto k článku: Gulášobraní 2015 ovládli nováčci

Nové týmy odsunuly loňské vítěze. Udrželi se jen Vařmeni. V pořadí druhé Blanenské zámecké gulášobraní vyhrál tým Kolejová, druzí skončili Vařmeni a třetí Team Adamov.


U Erbenovy školy vyrostla relaxační plocha pro děti

Ilustrační foto k článku: U Erbenovy školy vyrostla relaxační plocha pro děti

Díky projektu vybudování relaxační plochy pro pohybové aktivity dětí a dotaci z Krajského úřadu Jihomoravského kraje vyrostla v blízkosti budovy ZŠ Erbenovy zbrusu nová relaxační plocha pro děti.


Děti se vydaly za pokladem

Ilustrační foto k článku: Děti se vydaly za pokladem

16. června 2015 děti (většina předškoláků) ukončily celoroční cvičení na „Erbence“, které vede „trenérka“ Zdena Hájková (Fit klub Blansko).


Dům zahrádkářů připadl po letech do vlastnictví Českému zahrádkářskému svazu

Zastupitelstvo města Blanska odsouhlasilo na svém červnovém zasedání poskytnutí bezúročné zápůjčky ve výši 1.500.000 Kč Základní organizaci Českého zahrádkářského svazu Blansko na nákup Domu zahrádkářů na Křížkovského ulici. Ten patřil ještě do konce loňského roku státu a blanenští zahrádkáři ho měli v bezplatné výpůjčce.


V kině najdete „Husovy stopy“

Ilustrační foto k článku: V kině najdete „Husovy stopy“

Jan Hus po sobě zanechal stopy. Tyto stopy – hodnoty – nám v české zemi leží pod nohama, a my je můžeme ignorovat a přehlížet, ale stále zde jsou. Můžeme je také pošlapat tím, že jimi v srdci pohrdneme kvůli tomu, že jsou příliš staré a do dnešní doby se nehodí. Nebo se k těmto hodnotám můžeme přihlásit a postavit se za ně tím, že jim uvěříme a začneme je následovat svým každodenním životem.


Hejtman vyhlásil dobu zvýšeného nebezpečí vzniku požáru

Od večera 3. července až do odvolání platí zákaz rozdělávat nebo udržovat oheň, zákaz kouření, odhazování hořících nebo doutnajících předmětů a zákaz používání zábavné pyrotechniky a jiných obdobných výrobků. A to v lesních porostech a jejich bezprostředním okolí, na suché trávě či na plochách zemědělských kultur.


Demolici hotelu Dukla provede sdružení dvou severomoravských firem

Ilustrační foto k článku: Demolici hotelu Dukla provede sdružení dvou severomoravských firem

V průběhu včerejšího podvečera proběhla v Kině Blansko schůzka s blanenskými občany za účasti představitelů města, zástupců sdružení dvou firem, které provede demolici objektu, a manželů Habinových z Ateliéru Habina, autora studie úpravy nově vzniklé volné plochy. Příležitosti osobního setkání využila necelá třicítka blanenských obyvatel.


Pozvánka na Gulášobraní 2015

V sobotu 11. července se v zámeckém parku uskuteční 2. ročník soutěže ve vaření kotlíkového guláše. Celý den bude hrát cimbálová muzika Veronica. Soutěže a hrátky pro děti si připravily Niki a Áňa.


Zubní pohotovost v červenci 2015

Služba je sloužena od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je služba zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 07:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.