Archiv článků
   za měsíc květen 2018

Kategorie: ostatní  

 


V Domově OLGA vysadili dvě sakury. Olze Havlové a Olze Velanové

Ilustrační foto k článku: V Domově OLGA vysadili dvě sakury. Olze Havlové a Olze Velanové

Jeden z pětaosmdesáti stromů, vysazených po celé zemi na památku Olgy Havlové, roste od včerejška v zahradě blanenského Domova OLGA. Nadace Olgy Havlové si tak připomíná pětaosmdesáté nedožité narozeniny bývalé první dámy a zakladatelky Výboru dobré vůle. Druhý strom zde zasadili pro svou mecenášku Olgu Velanovou. Letos oslavila sté narozeniny.


Čajovna a klub Ulita mají i po dvaceti letech co nabídnout

Ilustrační foto k článku: Čajovna a klub Ulita mají i po dvaceti letech co nabídnout

Jak se píše na webových stránkách klubu, zájmový spolek Ulita sdružuje děti, mládež i dospělé, kteří nemají rádi nudu a nemyslí jen na sebe. Veškerou jeho činnost zajišťují dobrovolníci bez nároku na finanční odměnu. Prostě je to baví a vidí v tom smysl. Už dvacet let.


Zubní pohotovost v červnu

Služba je poskytována od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 08:00 do 20:00 hodin.


V Domově OLGA vysadí strom Olgy Havlové

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Hlavové si letos připomíná nedožité pětaosmdesátiny jeho zakladatelky Olgy Havlové (+ 1996). Na různých místech republiky se proto vysadí celkem osmdesát pět stromů na její památku. Jeden z nich vysadí 30. května ve 14 hodin odpoledne také v Blansku. Na zahradě Domova OLGA.


Více než tři tisícovky běžců poběží za šestnáct krásných snů

Ilustrační foto k článku: Více než tři tisícovky běžců poběží za šestnáct krásných snů

Charitativní 24hodinový štafetový běh You Dream We Run letos vstoupí do šestého ročníku. Ve dnech 8.–9. června se 3 113 běžců pokusí celkem v osmdesáti týmech o nový rekord. V loňském roce se v Blansku podařilo splnilo deset snů za bezmála čtyři sta tisíc korun. Kolik se jich nám podaří splnit letos?



Šestý ročník Bambifestu je v plném proudu

Ilustrační foto k článku: Šestý ročník Bambifestu je v plném proudu

Dvoudenní akce pro děti, mládež i dospělé s názvem Bambifest se koná dnes a zítra v zámeckém parku a v budově Muzea Blanenska.


Na Trojsetkání letos žáci z Blanska vyjeli do Komárna

Ilustrační foto k článku: Na Trojsetkání letos žáci z Blanska vyjeli do Komárna

Ve dnech 24.–28. dubna se naše škola T. G. Masaryka již pojedenácté zúčastnila tradičního Trojsetkání, tentokrát v Komárně na Slovensku. Tato akce je realizována za finanční podpory města Blanska.


Omezení provozu na pobočce České pošty na ulici Dvorské

Z technických důvodů (přehrání operačního systému České pošty, s. p.) dojde dne 23.05.2018 v dopoledních hodinách k uzavření pobočky pošty 678 03 Blansko 3, Dvorská 1960/32. Ihned po zprovoznění systému bude pobočka veřejnosti opět otevřena.



Cyklisté se dnes utkají ve čtyřech disciplínách

Ilustrační foto k článku: Cyklisté se dnes utkají ve čtyřech disciplínách

Svoje teoretické i praktické znalosti pravidel silničního provozu dnes prověří účastníci okresního kola Dopravní soutěže, kterou každoročně organizuje BESIP. Nemine je ani zkouška v poskytování první pomoci a jízda zručnosti. Mimo soutěž organizátor zařadil i práci s mapou.


BAMBIFEST se těší na vaši účast. Láká na bohatý program

Ilustrační foto k článku: BAMBIFEST se těší na vaši účast. Láká na bohatý program

Tradiční přehlídka organizací, nabízejících v Blansku a okolí volnočasové aktivity nejen pro děti, letos ovládne zámecký park ve dnech 18. a 19. května. V pátek večer navíc organizátoři lákají na hudební be.FEST, v sobotu pak na konferenci se zajímavými osobnostmi. Všechny části BAMBIFESTu jsou pro návštěvníky zcela zdarma.


Blanenští zahrádkáři uspořádali Jarní výstavu

Ilustrační foto k článku: Blanenští zahrádkáři uspořádali Jarní výstavu

Každoroční Jarní výstava, spojená s burzou kaktusů, konifer, květin a přísad zeleniny a květin, proběhla v Domě zahrádkářů ve dnech 4. a 5. května 2018. Určena byla nejen zahrádkářům, ale i široké veřejnosti.


Blanenští si připomněli třiasedmdesáté výročí konce druhé světové války

Ilustrační foto k článku: Blanenští si připomněli třiasedmdesáté výročí konce druhé světové války

Vzpomínkový akt při příležitosti Dne vítěství proběhl u památníku rudoarmějce v úterý 8. května za doprovodu Dechové hudby Blansko a za účasti představitelů města, Českého svazu bojovníků za svobodu, Vojenského sdružení rehabilitovaných a veřejnosti. Uctěním památky padlých spoluobčanů si společně připomenuli, že svoboda se lehce ztrácí, těžce se však získává zpět.


Blanenští pokračují v modernizaci kina

Ilustrační foto k článku: Blanenští pokračují v modernizaci kina

V plánu mají zastřešení vchodu do budovy a terasy kavárny. Uvažují také o nové střeše pro přízemní části objektu a dostavbě zázemí kavárny. Aktuálně se v kině pokládá nová podlaha.


Mateřské školy v Blansku dnes zapisují děti k předškolnímu vzdělávání

Ilustrační foto k článku: Mateřské školy v Blansku dnes zapisují děti k předškolnímu vzdělávání

K zápisu do mateřinek dnes docházejí rodiče s budoucími předškoláky nejen přímo v Blansku, ale i v částech města. Přímo na blanenských školkách se kapacity naplnily prakticky během prvních hodin zápisu. Blanenští na základě statistik předpokládají, že úspěšní by měli být všichni uchazeči starší tří let, stejně jako zhruba dalších třicet dětí, které oslaví třetí narozeniny do konce tohoto roku.


Na Palavu se po roce opět vrátily čarodějnice. Jedna hezčí než druhá

Ilustrační foto k článku: Na Palavu se po roce opět vrátily čarodějnice. Jedna hezčí než druhá

Pálení čarodějnic v rekreační oblasti Palava v Blansku letos připadlo na pondělí. Bohatý program plný zábavy mají tyto nadpozemské bytosti v oblibě, neboť jsou od přírody veselé a hravé. Nezalekly se proto ani účasti na čarodějnické olympiádě, ve které musely zdolat šest nelehkých disciplín. Jen jedna se příští rok na Palavu nevrátí. Blanenští ji totiž upálili.