Archiv článků
   za měsíc květen 2022

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Mezinárodní střelecká soutěž o Pohár starosty města prověřila um strážníků

Ilustrační foto k článku: Mezinárodní střelecká soutěž o Pohár starosty města prověřila um strážníků

Celkem šedesátka střelců ze tří zemí poměřila své síly na střelnici v Drahanech. Městská policie Blansko totiž na své domovské střelnici uspořádala v pátek 20. května už 13. ročník střeleckých závodů O pohár starosty města Blanska. Strážníci soutěžili v kategorii jednotlivců i jako členové dvacítky tříčlenných družstev.


Aquapark je napuštěný. Čeká se na vhodné počasí

Ilustrační foto k článku: Aquapark je napuštěný. Čeká se na vhodné počasí

Blanenský aquapark už je opět napuštěný. Služby Blansko, které městské koupaliště provozují, nyní finišují přípravy na obnovení provozu po zimní přestávce. Spuštěný už je ohřev vody, provoz bude zahájený v závislosti na vhodném počasí na sklonku května či v průběhu června. Návštěvníci se mohou těšit na nově opravené sociální zázemí a prostor převlékáren, které prošly více než pětimilionovou rekonstrukcí, připravené jsou také novinky pro sportovní vyžití.


Asfaltové parkoviště na náměstí Republiky nahradí zelené plochy a místa k posezení

Ilustrační foto k článku: Asfaltové parkoviště na náměstí Republiky nahradí zelené plochy a místa k posezení

V centru města začala rekonstrukce části náměstí Republiky. Úpravy čekají dosud nerevitalizovanou plochu nacházející se mezi Poduklím a již vydlážděným prostorem v jižní části náměstí. Té dominují vodní prvky symbolizující ponornou říčku Punkvu, součástí náměstí jsou také stání pro automobily v prostranství před bankou a budovou městského úřadu. Revitalizace nyní čeká také původní asfaltové parkoviště v severní části náměstí, to částečně nahradí zelené plochy, posezení a místa pro odpočinek a zastavení. Stavební úpravy na náměstí Republiky skončí letos v srpnu.


Školáci se utkali o postup do krajského kola Dopravní soutěže mladých cyklistů

Ilustrační foto k článku: Školáci se utkali o postup do krajského kola Dopravní soutěže mladých cyklistů

Znalost pravidel silničního provozu, základů první pomoci nebo zručnost při jízdě na kole museli prokázat účastníci Dopravní soutěže mladých cyklistů. Okresní kolo hostila ve středu Základní škola a Mateřská škola Blansko, Salmova 17. Soutěž se konala po dvouleté odmlce.


Průčelí blanenského kina dostane nové zastřešení

Ilustrační foto k článku: Průčelí blanenského kina dostane nové zastřešení

Městské kino se dočkalo další rekonstrukce. Práce se tentokrát zaměří na vylepšení komfortu návštěvníků. Na řadu letos přijde zastřešení terasy nebo přístavba kavárny. Stavební úpravy už začaly, probíhat budou částečně za plného provozu. Náklady se předpokládají ve výši více než pět milionů korun.


Den vítězství si město připomnělo u Lípy svobody

Ilustrační foto k článku: Den vítězství si město připomnělo u Lípy svobody

Blansko si v neděli 8. května připomnělo 77. výročí ukončení druhé světové války. Vedení města ke Dni vítězství položilo věnec u Lípy svobody na náměstí Svobody. Vzhledem k ruské agresi na Ukrajině se pietní akt tentokrát nekonal u sochy Rudoarmějce. Památku padlých ale uctila kytice položená u památníku se seznamem těch, kteří přímo v druhé světové válce zahynuli.


Obyvatelé Klepačova se dočkají opravy průtahu

Ilustrační foto k článku: Obyvatelé Klepačova se dočkají opravy průtahu

Poškozený povrch jediné spojnice Klepačova s okolím trápí místní už řadu let. Letos by se měli dočkat opravy nejhorších částí příjezdové komunikace. Klepačovští se to dozvěděli minulý týden na setkání s představiteli vedení města Blanska.



V Blansku začaly opravy výtluků na místních komunikacích

Ilustrační foto k článku: V Blansku začaly opravy výtluků na místních komunikacích

Řidiči v Blansku by teď měli dbát zvýšené opatrnosti. V ulicích města i v jeho místních částech totiž začaly jarní opravy výtluků a na silnicích se tak mohou častěji potkat s technikou i pracovníky firmy, která rekonstrukce provádí. Lokální vysprávky místních komunikací se uskuteční po etapách a potrvají několik následujících měsíců. Během jara budou opraveny výtluky vzniklé po zimě, ve druhé polovině roku potom budou průběžně zapravována nově vzniklá místa.


Do lavic prvních tříd usedne letos v září přes dvě stě prvňáčků

Ilustrační foto k článku: Do lavic prvních tříd usedne letos v září přes dvě stě prvňáčků

Na čtyřech základních školách, které zřizuje město Blansko, proběhly 5. dubna zápisy dětí do prvních ročníků. O den později byl vyhrazen náhradní termín. Během těchto dvou dnů bylo k povinné školní docházce přijato 279 dětí, z nichž 29 nastoupí do školy po odkladu z loňského roku. Zápisy do mateřských škol, zřizovaných městem, proběhnou v úterý 3. května od 9:00 do 16:00 hodin.