Archiv článků
   za měsíc listopad 2022

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Železniční přejezd na Staré Blansko se od středy 30. listopadu uzavře

Ilustrační foto k článku: Železniční přejezd na Staré Blansko se od středy 30. listopadu uzavře

U vlakové zastávky Blansko-město finišuje stavba nového podchodu. V souvislosti s tím čekají řidiče i chodce změny v organizaci dopravy. Přejezd přes železniční trať se uzavře hned v šest hodin ráno. Pro pěší bude zprovozněn přechod na konci nástupiště, automobily budou dočasně jezdit po objízdné trase přes Olešnou. Vlaky budou místem dál jezdit po jedné koleji, s výjimkou nadcházejícího víkendu. Vlaková doprava mezi Blanskem a Brnem se na modernizovaný koridor vrátí od neděle 11. prosince. Nové přemostění na Staré Blansko by mělo být průjezdné od pondělí 19. prosince odpoledne.


Mezi bytovými domy na Poříčí vzniká nové dětské hřiště

Ilustrační foto k článku: Mezi bytovými domy na Poříčí vzniká nové dětské hřiště

V ulici Poříčí začala stavba nového dětského hřiště. Hotovo být mělo být do konce letošního roku. Na ploše mezi bytovými domy pak děti najdou několik herních prvků, které splňují všechny současné požadavky na bezpečnost a funkčnost.


Točna a komunikace na Hořicích dostaly nový povrch

Ilustrační foto k článku: Točna a komunikace na Hořicích dostaly nový povrch

V místní části Hořice skončila rekonstrukce autobusové točny a téměř půlkilometrového úseku komunikace vedoucí k penzionu U Strakatého koně. Na investici se spolu s městem Blanskem finančně podílelo statutární město Brno, které v lokalitě vlastní část pozemků.


Oldřich Kučera z Blanska oslavil sto let. Pamatuje Hitlera i bombardování

Ilustrační foto k článku: Oldřich Kučera z Blanska oslavil sto let. Pamatuje Hitlera i bombardování

Neuvěřitelných 100 let oslavil pan Oldřich Kučera z Blanska. Gratulovat mu přišli zástupci města a komise pro občanské záležitosti. „Recept na dlouhověkost nemám, nikdy jsem nesportoval, byť jsem se o to pokoušel, nedělám nic mimořádného. Ale možná za tím jsou moje zájmy – výtvarné umění, zájem o historii a především četba knih,” přemítal stoletý pamětník a vášnivý čtenář v rodinném domku na okraji Blanska, kde žije.


CZT: Provozovatel oznámil předběžnou cenu na rok 2023

Ilustrační foto k článku: CZT: Provozovatel oznámil předběžnou cenu na rok 2023

Město obdrželo v úterý 15. listopadu 2022 od provozovatele systému centrálního zásobování teplem (CZT) firmy ZT Energy oznámení o výši předběžné ceny tepla v roce 2023. Oznámená předběžná cena tepla na příští rok 2023 činí 1.375,25 Kč/GJ. Cenu projedná zastupitelstvo města na svém zasedání 20. prosince.


Vzpomínkový akt na náměstí Svobody připomněl Den válečných veteránů

Ilustrační foto k článku: Vzpomínkový akt na náměstí Svobody připomněl Den válečných veteránů

Blansko si v pátek 11. listopadu připomnělo Den válečných veteránů. Představitelé města, zástupci armády, veteránských spolků a další hosté se sešli na vzpomínkovém aktu na náměstí Svobody. Den válečných veteránů uctili položením věnce k památníku obětem I. světové války.


Práce na přemostění i podchodu finišují. Finále doprovodí objížďky

Ilustrační foto k článku: Práce na přemostění i podchodu finišují. Finále doprovodí objížďky

Poslední týdny prací čekají zhotovitele nového přemostění na Staré Blansko i stavebníky podchodu pro pěší v železniční zastávce Blansko-město. Firma Metrostav tento týden dokončila usazování mostu, které navazovalo na jeho výsuv. Kvůli komplikacím s dodávkou materiálů, nestabilním podložím a nutnému zajištěním statiky se ale dokončení přemostění posouvá.