Archiv článků
   za měsíc září 2023

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Nové kamery hlídají park i obchodní centrum

Ilustrační foto k článku: Nové kamery hlídají park i obchodní centrum

Počet kamer, které hlídají pořádek a bezpečnost v Blansku, se zvýšil. Aktuálně tvoří městský kamerový dohlížecí systém (MKDS) dvacítka kamerových bodů. Na pult centralizované ochrany městské policie se nyní přenáší záznam také z nově doplněné kamery umístěné v parku v ulici Svatopluka Čecha a z kamery umístěné v nedávno otevřeném obchodním centru Poříčí.


Zastupitelé schválili novou alkoholovou vyhlášku, individuální dotace i síť sociálních služeb na rok 2024

Ilustrační foto k článku: Zastupitelé schválili novou alkoholovou vyhlášku, individuální dotace i síť sociálních služeb na rok 2024

Zastupitelé na svém šestém zasedání 19. září 2023 schválili novou vyhlášku, organizace, které v příštím roce budou poskytovat sociální služby, ale také nákup tří elektromobilů pro blanenské pečovatelky. Odsouhlasili například také takzvané Milostivé léto, tedy odpuštění úroků pro dlužníky města.


Radní vyhověli petici na přesun zastávky, podpořili také charitativní akci Srdce pro Adama

Ilustrační foto k článku: Radní vyhověli petici na přesun zastávky, podpořili také charitativní akci Srdce pro Adama

Přinášíme vybrané informace z 21. schůze Rady města Blanska, která se uskutečnila v úterý 19. září 2023. Radní se na svém druhém zářijovém setkání zabývali peticí obyvatel Těchova-Žižlavic či žádostí organizátorů charitativní akce Srdce pro Adama. Kromě toho projednávali zhruba dvě desítky dalších bodů.


Zástupci města navštívili partnerskou Legnici

Ilustrační foto k článku: Zástupci města navštívili partnerskou Legnici

Třídenní festival v centru stotisícového polského města Legnice navštívili o víkendu zástupci Blanska. Představitelé partnerského města z Polska je pozvali na jednu z každoročních hlavních oslav, svátku ulice Nejsvětější Panny Marie. Její svátek připadá na 12. září. S blanenskou delegací jednali Legničtí ale také o komunální údržbě nebo o zázemí a vybavení městských sportovišť.


Radní schválili vyhlášení dotací, podpořili nákup defibrilátoru i přípravu rekonstrukce na hřišti ZŠ Dvorská

Ilustrační foto k článku: Radní schválili vyhlášení dotací, podpořili nákup defibrilátoru i přípravu rekonstrukce na hřišti ZŠ Dvorská

Přinášíme vybrané informace z 20. schůze Rady města Blanska, která se uskutečnila v úterý 5. září 2023. Radní se na svém prvním zářijovém setkání zabývali podklady pro připravované výběrové řízení na rekonstrukci běžecké dráhy v areálu ZŠ a MŠ Blansko, Dvorská 26. Podpořili například také pořízení nového defibrilátoru na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka nebo vyhlášení dotačního programu v oblasti sociálních služeb pro rok 2024.


Školáci zahájili nový školní rok, základní školy přivítaly přes dvě stě prvňáčků

Ilustrační foto k článku: Školáci zahájili nový školní rok, základní školy přivítaly přes dvě stě prvňáčků

V pondělí 4. září zahájily školní rok 2023/2024 všechny čtyři městem zřizované základní školy. Do lavic letos premiérově usedlo také 242 prvňáčků, alespoň podle výsledků zápisů, které se uskutečnily na začátku dubna. Pro nejmenší žáčky blanenské školy otevřely stejně jako vloni celkem dvanáct prvních tříd, k tomu ale také hned tři přípravné třídy.