Archiv článků
   za měsíc prosinec 2020

Kategorie: ostatní  

 


Tříkrálová sbírka zatím bude pouze on-line. Podpoří Mobilní hospic sv. Martina, seniory, zdravotně postižené i rodiny s dětmi

Ilustrační foto k článku: Tříkrálová sbírka zatím bude pouze on-line. Podpoří Mobilní hospic sv. Martina, seniory, zdravotně postižené i rodiny s dětmi

Skupinky Tří králů přináší již jedenadvacátým rokem do obcí a měst v okrese Blansko zvěst o narození Krista při tříkrálovém koledování. Letos kvůli opatření proti šíření covid-19 skupinky koledníků prozatím do ulic nevyrazí. Charita připravila on-line koledu. Štěstí, zdraví, dlouhá léta, a především požehnání do roku 2021 budou koledníci prozatím alespoň virtuálně přinášet do vašich domovů v prodlouženém termínu od 1. do 24. ledna 2021.


Zubní pohotovost v lednu 2021

Služba je k dispozici vždy v sobotu, v neděli a o státních svátcích od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 8:00 do 20:00 hodin.


Nemocnice Blansko obnovuje a modernizuje vybavení

Ilustrační foto k článku: Nemocnice Blansko obnovuje a modernizuje vybavení

Nemocnice Blansko v průběhu letošního roku pořídila mnoho různých přístrojů. Zpravidla jsou náhradou za původní dosluhující vybavení, ovšem díky stále se vyvíjejícím technologiím poskytují kvalitnější péči o pacienty ve všech lékařských oborech.


Vánoční přání

Ilustrační foto k článku: Vánoční přání

Vážení občané, stalo se tradicí, že předvánoční přání jsme si mohli předat osobně na náměstí Republiky při akcích spojených s adventem či oslavou příchodu nového roku. Letos se s vámi bohužel tváří v tvář setkat nemohli. Tradici vánočních přání ale nechceme přerušit, a proto jsme pro letošní rok zvolili osvědčený způsob videoposelství.


Daruj radost seniorům: Lidé před Vánoci splnili přání obyvatelům Domů s pečovatelskou službou

Ilustrační foto k článku: Daruj radost seniorům: Lidé před Vánoci splnili přání obyvatelům Domů s pečovatelskou službou

Obyvatelé Domů s pečovatelskou službou v ulicích Pod Javory a 9. května ve středu dostali s předstihem vánoční dárky. Přivezli jim je pořadatelé dobročinné akce Daruj radost seniorům, která poslední týdny probíhala v blanenské pizzerii Pizzazz. Různými drobnostmi se takto podařilo obdarovat více než 140 lidí.


Nemocnice spustila elektronické objednávání na mamografické vyšetření

Ilustrační foto k článku: Nemocnice spustila elektronické objednávání na mamografické vyšetření

„Nebojte se přijít na prevenci ani v době koronavirové pandemie,“ zní poselství Nemocnice Blansko, která vyzývá ženy k preventivním kontrolám pomocí mamografického vyšetření. Toto vyšetření je prevencí nádorového onemocnění prsů a ženy nad pětačtyřicet let se na ně nyní mohou objednat elektronicky.


Nemocnice nabídne antigenní testy na COVID-19, nejprve otestuje pracovníky ve školství

Ilustrační foto k článku: Nemocnice nabídne antigenní testy na COVID-19, nejprve otestuje pracovníky ve školství

Blanenská nemocnice nabídne další možnost, jak se mohou lidé nechat otestovat na nemoc COVID-19. Po odběrech na PCR testy, které zde zdravotníci zahájili na začátku října, bude zařízení provádět také takzvané antigenní testy. V první fázi jsou určené jen pro pedagogické pracovníky, od 18. prosince pak pro všechny ostatní zájemce.


Kulturní a sportovní instituce se znovu otevírají. Od čtvrtka klesne riziko epidemie na třetí stupeň.

Ilustrační foto k článku: Kulturní a sportovní instituce se znovu otevírají. Od čtvrtka klesne riziko epidemie na třetí stupeň.

Přechod do třetího stupně protiepidemického systému (PES) od čtvrtka 3. prosince v Blansku znovuotevře mimo jiné infocentrum, městskou knihovnu, galerii nebo krytý bazén. Všechny instituce ale musejí dodržovat určitá opatření platná právě pro třetí stupeň systému PES. K rozvolnění opatření zavedených proti koronaviru dojde od čtvrtka v celé republice.


Zubní pohotovost v prosinci 2020

Služba je k dispozici vždy v sobotu, v neděli a o státních svátcích od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 8:00 do 20:00 hodin.


Ambulantní pacienti vyjádřili spokojenost. Vítězství v celostátní anketě patří Nemocnici Blansko

Ilustrační foto k článku: Ambulantní pacienti vyjádřili spokojenost. Vítězství v celostátní anketě patří Nemocnici Blansko

Nádherné první místo u ambulantních pacientů obdržela Nemocnice Blansko v celostátní anketě. Uspěla tak mezi 154 nemocnicemi s akutními lůžky v České republice, které se zapojily do soutěže Nemocnice ČR 2020. Krásné umístění však získala také v hodnocení hospitalizovaných pacientů – v této kategorii skončila na druhém místě.