Archiv článků
   za měsíc prosinec 2021

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


PF 2022

Ilustrační foto k článku: PF 2022

Milí obyvatelé Blanska, právě končící rok 2021 byl opět rokem plným neočekávaných výzev. Rozvolnění a restart po covidových omezeních roku 2020 bohužel naplno nepřišly. S koronavirem se nejen zdravotníci a lidé pracující v oblasti sociálních služeb potýkali i letos.


Vánoční strom má už i kostel sv. Martina. Symbolizuje strom poznání

Ilustrační foto k článku: Vánoční strom má už i kostel sv. Martina. Symbolizuje strom poznání

Právě přivezená jedlička už provoněla také blanenský kostel sv. Martina. Do Blanska doputovala z Dolní Lhoty. Na ozdobený stromeček se věřící mohou těšit vždy až těsně před Štědrým dnem. Ve kostelích ale nazdobené jehličnany nestojí kvůli dárkům, symbolizují rajský strom.


Zájemci o volné pozemky v průmyslové zóně se mohou hlásit do poloviny března příštího roku

Ilustrační foto k článku: Zájemci o volné pozemky v průmyslové zóně se mohou hlásit do poloviny března příštího roku

Město nabízí volné pozemky v průmyslové zóně Vojánky. Zájemci mají k dispozici zhruba 42 tisíc metrů čtverečních, o které původně měla zájem firma Pyrotek. Zveřejnění záměru pronájmu a následného prodeje pozemků schválila 23. listopadu 2021 rada města, která současně stanovila podmínky pro investory. Na svém posledním zasedání pak zastupitelé města stanovili také minimální výši kupní ceny, a to 3000 Kč/m2. Zájemci se mohou hlásit do 15. března 2022.


Spojnice Fügnerovy ulice na nový kruhový objezd se otevřela. Podívejte se na časosběrné video stavby

Ilustrační foto k článku: Spojnice Fügnerovy ulice na nový kruhový objezd se otevřela. Podívejte se na časosběrné video stavby

Ve středu 15. prosince v poledne se motoristům otevřelo napojení Fügnerovy ulice na nový kruhový objezd u Penny marketu. Zhotovitel, firma Metrostav DIZ, tam dokončil práce na chodnících a jejich okolí. Končí tak poslední dopravní omezení v těsném sousedství hlavního průtahu městem. Průjezdná už jsou všechna ramena nové okružní křižovatky s výjimkou vyústění, které naváže na přemostění na Staré Blansko. Podívejte se na zrychlený záznam stavebních prací.


Město vyhlašuje fotosoutěž Blansko vánoční

Ilustrační foto k článku: Město vyhlašuje fotosoutěž Blansko vánoční

Hledáme nejkrásnější vánoční výzdobu domů a zahrad ale také nejhezčí snímek zachycující advent a zimní atmosféru ve městě. Do fotosoutěže Blansko vánoční se mohou přihlásit ti, kteří si vánočně vyzdobili exteriér domu či zahradu, ale také fotoamatéři, jimž se vánočně laděný snímek podařilo zachytit. Až tři fotografie v každé z kategorií lze zasílat do 8. ledna. Výherci se mohou těšit na věcné ceny i poukazy na fotoslužby.


Seniorům se rozšířila nabídka rozvážky hotových jídel. Pečovatelky pomohou více lidem

Ilustrační foto k článku: Seniorům se rozšířila nabídka rozvážky hotových jídel. Pečovatelky pomohou více lidem

Seniorům a dalším potřebným v Blansku se mění systém dovážky obědů. Dosud měli možnost odebírat hotová jídla pouze z vývařovny Rudolfa Volfa. Nově si budou moci vybrat z nabídky několika dalších provozoven, které nabízejí dovážku obědů až do místa bydliště. Službu budou moci využit všichni, pro které bude obtížné zajistit si teplý oběd. Rozvoz nově zajistí přímo vývařovny. Pracovnice pečovatelské služby díky tomu budou moci rozšířit péči také o rodiny s dětmi a další klienty.