Archiv článků
   za měsíc leden 2024

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Město vyhlašuje program kastrace koček

Ilustrační foto k článku: Město vyhlašuje program kastrace koček

Podpořit chovatele koček chovaných v domácnostech a omezit nárůst opuštěných a toulavých zvířat na území města má nový program, který bude od února fungovat v Blansku. Občané s trvalým pobytem ve městě budou moci žádat o finanční příspěvek na kastraci koček, která vlastní nebo o ně pečují.



Městský úřad změnil strukturu

Ilustrační foto k článku: Městský úřad změnil strukturu

Na Městském úřadu Blansko se od 1. ledna změnila organizační struktura. Smyslem změn je zefektivnění výkonu stávajících agend, úřad bude nově zajišťovat také některé agendy, které dosud částečně poskytovaly externí subjekty. Rozsah služeb poskytovaných občanům se nijak nemění, v některých případech se změní pouze název a struktura odboru nebo oddělení, na které se budou obracet. S novou strukturou se nyní zájemci už mohou seznámit na webu města.


Radní schválili pokračování lékařské služby první pomoci nebo program kastrace koček

Ilustrační foto k článku: Radní schválili pokračování lékařské služby první pomoci nebo program kastrace koček

Přinášíme vybrané informace z 30. schůze Rady města Blanska, která se konala v úterý 23. ledna 2024. Radní na svém druhém letošním setkání projednali tři desítky bodů, odsouhlasili například pokračování v zajištění lékařské pohotovostní služby v blanenské nemocnici, podklady související s další revitalizací rekreační oblasti Palava nebo vypsání programu určeného na kastraci koček.


Práce na odvlhčení sportovní haly Mlýnská skončí v únoru

Ilustrační foto k článku: Práce na odvlhčení sportovní haly Mlýnská skončí v únoru

Na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka finišují práce na odvlhčení sportovní haly Mlýnská. Téměř hotové jsou venkovní úpravy objektu a velká část vnitřních. Stavební práce by měly skončit během února. V jarních měsících pak přijdou na řadu ještě terénní úpravy v bezprostředním okolí haly.


Radní schválili členy výběrové komise pro stavbu krytého bazénu

Ilustrační foto k článku: Radní schválili členy výběrové komise pro stavbu krytého bazénu

Přinášíme vybrané informace z 29. schůze Rady města Blanska, která se konala v úterý 9. ledna 2024. Radní na svém prvním letošním setkání projednali necelou dvacítku bodů, kromě běžných podkladů k nájmům a pronájmům nemovitostí ve vlastnictví města nebo zápisů z jednání komisí a výborů se členové rady zabývali také materiály souvisejícími s přípravou stavby nového krytého bazénu nebo další etapou revitalizace rekreační oblasti Palava.


Podívejte se na přehled nejvýznamnějších investičních akcí roku 2023

Ilustrační foto k článku: Podívejte se na přehled nejvýznamnějších investičních akcí roku 2023

Zhruba pětinu rozpočtu vyčlenilo město Blansko minulý rok na investice. Na realizaci desítek projektů putovalo v roce 2023 více než 120 milionů korun. Nabízíme malé ohlédnutí za loňským rokem a výběr nejvýznamnějších projektů, které město loni realizovalo.