Archiv článků
   za měsíc duben 2008

Kategorie: ostatní  

 


Aquapark bude na otevření připravený od poloviny května

Ilustrační foto k článku: Aquapark bude na otevření připravený od poloviny května

Přípravy na spuštění provozu aquaparku probíhají už v těchto dnech. O novinkách a změnách jsme si povídali s Ing. Radkem Snopkem, ředitelem společnosti Služby Blansko s.r.o.



Blansko se stalo Skokanem roku ČP Indexu

Česká pojišťovna sleduje a vyhodnocuje nehodovost českých měst již čtvrtým rokem. Letos podruhé také na základě meziročních výsledků vyhodnotila soutěž Skokan roku ČP Indexu. Největší pokrok v bezpečnosti silničního provozu učinila v loňském roce města Liberec, Nymburk a Blansko.


V Blansku se dobře žije

Alespoň podle žebříčku 71 českých měst sestaveného Lidovými novinami, v němž se Blansko umístilo na třetím místě.


Víte, jak správně přejít přes silnici?

Ilustrační foto k článku: Víte, jak správně přejít přes silnici?

Asi všichni víme, jak to má být správně, ale ruku na srdce, ne vždy se nám chce až k přechodu. Leckdo si také myslí, že má na přechodu pro chodce absolutní přednost za všech okolností. Jak to má být správně, možná brzy poznáte na vlastní kůži při dopravně preventivní akci s názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne“.


Za významnými stromy okresu Blansko

Městská knihovna Blansko vás zve společně s autorem knih „Stromy v okolí Blanska“ a „Stromy okresu Blansko“ Mgr. Františkem Kalou na putování za významnými stromy.


Kouření – tvá volba

Ilustrační foto k článku: Kouření – tvá volba

ZŠ Erbenovu opakovaně navštívila okresní metodička prevence Mgr. Radka Ježková. Uskutečnila zde dvouhodinové preventivní programy Kouření – tvá volba pro žákyně a žáky 5., 6. a 7. ročníku. Smyslem akce je poskytnout dětem informace o všech rizicích závislosti na nikotinu, ale nepřesvědčovat je a nechat toto důležité rozhodnutí, zda kouřit, na nich samotných.


Výukové programy v DDM

Ilustrační foto k článku: Výukové programy v DDM

O letošních velikonočních prázdninách byl v Domě dětí a mládeže Oblázek v Blansku pro děti již tradičně připraven program s velikonoční tematikou.


Svátek rybářů

Ilustrační foto k článku: Svátek rybářů

16. dubna se pravidelně zahajuje lovná sezona na pstruhových vodách. A u toho nemůže žádný správný rybář chybět.



5. ročník soutěže Cesta ve tmě má svého vítěze

Ilustrační foto k článku: 5. ročník soutěže Cesta ve tmě má svého vítěze

Již popáté se v pátek 11. dubna 2008 prakticky na celý den zaplnilo blanenské Wanklovo náměstí. Konala se zde další soutěž „Cesta ve tmě“, kterou uspořádala blanenská odbočka SONS společně se Školou pro výcvik vodících psů pana Milana Dvořáka.


Projekt revitalizace dětských hřišť podpoří výtvarná soutěž

Ilustrační foto k článku: Projekt revitalizace dětských hřišť podpoří výtvarná soutěž

Projektu, který si klade za cíl zvelebit stávající a vystavět nová dětská hřiště v Blansku a městských částech, se věnují především maminky z Klubu Ratolest. Spolupracují při tom s dalšími organizacemi. Nyní se zapojuje i Galerie města Blanska.


Projekt Pečuj doma startuje v Blansku v půli května

V pátek 16. května zahajuje v Blansku občanské sdružení Moravskoslezský kruh šestidílný cyklus kurzů PEČUJ DOMA. Určen je laickým pečujícím z rodin – začátečníkům, ale mohou se zúčastnit i déle pečující.


Konference Via Sancti Martini v Blansku

Ilustrační foto k článku: Konference Via Sancti Martini v Blansku

V Blansku se v sobotu 19. dubna uskuteční mezinárodní konference na téma „Možnosti dalšího rozšíření Cesty svatého Martina – Via Sancti Martini“. Jedná se o součást dlouhodobého středoevropského projektu Via Sancti Martini, do nějž se Blansko zapojilo v loňském roce.


Schengen a „Jeden svět“

Ilustrační foto k článku: Schengen a „Jeden svět“

Ve čtvrtek 13. března se někteří žáci 3. ročníků OA a SZdŠ Blansko z oboru Ekonomické lyceum a Zdravotnický asistent zúčastnili „výletu“ do Brna. Doba odjezdu byla stanovena na 7. hodinu ranní, a to od budovy naší školy, a následně pak v 7:05 z hlavního nádraží v Blansku. Autobus celkově pojal cca 53 studentů a studentek.


Flying Rhino 2008 – létat se bude i nad Blanskem

Ve dnech 14. dubna – 2. května 2008 se uskuteční v České republice společné cvičení vyčleněných útvarů Společných sil Armády České republiky a Ozbrojených sil Velké Británie pod názvem „Létající nosorožec 2008“.


Výluky železniční dopravy

Výluky železniční dopravy – dne 15. 4. 2008 z důvodu údržbových prací na železniční svršku 1. traťové koleje v úseku Adamov – Brno-Maloměřice. Od 16. 4. 2008, 7.00 hod. do 17. 4. 2008, 18.00 hod. se z důvodu opravy železničního přejezdu bude konat výluka traťové koleje mezi stanicemi Skalice nad Svitavou – Boskovice.


Lidé pod čepicí mají – nový rekord ustaven

Ilustrační foto k článku: Lidé pod čepicí mají – nový rekord ustaven

Stalo se tak v neděli 6. dubna při zahájení turistické sezony v Pivovaru Černá Hora, kam se sešli turisté z Blanska, Boskovic, Tišnova i dalekého okolí.


Sumec na konec

Ilustrační foto k článku: Sumec na konec

Přehrada Palava I byla vypuštěna kvůli zjišťování podkladů pro podání žádosti na projekt odbahnění. Zatím se zde nebudou konat žádné práce na úpravě dna, nicméně s vypouštěním museli blanenští rybáři provést výlov všech ryb.


Soutěž vodicích psů v centru města

V pátek 11. dubna se v Blansku uskuteční soutěž vodicích psů. Od 9.30 hodin budou z Wanklova náměstí vyrážet na předem připravenou trasu centrem města. Na ní čekají psy běžné překážky, kolem nichž musí zvládnout nevidomého bez úhony provést. Po celou dobu soutěže je připraven doprovodný program pro děti i dospělé.



Ledovou plochu vystřídá umělý povrch

V polovině března byl na zimním stadionu ukončen provoz ledové plochy. Nyní probíhá rozpouštění a odstraňuje se voda. Před položením umělého povrchu musí plocha řádně vyschnout. Plastová plocha pro in-line bruslení by vzhledem k výše zmíněným skutečnostem mohla být v provozu v polovině dubna, nejpozději na konci dubna.