Archiv článků
   za měsíc listopad 2010

Kategorie: ostatní  

 


Strom splněných přání

I letos po celou adventní dobu bude zdobit prostředí restaurace PUNKVA na Rožmitálově ulici „Vánoční strom splněných přání“. Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých v Blansku ve spolupráci s pedagogickým sborem Základní školy speciální školy v Blansku je patronem tohoto stromu.


Taktické cvičení Morava – voda 2010 prověřilo krizové řízení

Sjednocení dokumentace a stanovení komunikačních toků mezi povodňovými orgány a orgány krizového řízení kraje, obcí s rozšířenou působností a součástmi integrovaného záchranného systému kraje mělo za cíl taktické cvičení orgánů krizového řízení v Jihomoravském kraji.


Den otevřených dveří na Salmovce netradičně

Ilustrační foto k článku: Den otevřených dveří na Salmovce netradičně

Pro den otevřených dveří jsme letos zvolili 17. listopad. Možná to některé čtenáře překvapí, vždyť tento den je státním svátkem a to jsou školy zavřené a žáci i učitelé tráví čas jiným způsobem.


Vánoční balíčky pro povodněmi postižené rodiny

Mnoho lidí, jejichž domovy v srpnu zasáhla povodeň, nám vyprávělo, jak pro ně byla důležitá nejen konkrétní pomoc přímo po povodních, ale i kolik sil jim dodal ten pocit, že na to vše nejsou sami, že jsou lidé, kteří jim pomáhají, kteří s nimi soucítí, kteří na ně myslí.



Oświęcim – Auschwitz – Birkenau: Tísnivá exkurze do minulosti

Ilustrační foto k článku: Oświęcim – Auschwitz – Birkenau: Tísnivá exkurze do minulosti

Strach, hlad, zima... Jen těžko si člověk představí, jaké myšlenky bloudily v hlavě vězňům polského koncentračního tábora v Osvětimi při průchodu bránou s neblaze proslulým nápisem „Arbeit macht frei“ neboli „Práce osvobozuje“.


Odešel přítel...

Ilustrační foto k článku: Odešel přítel...

Po delší nemoci zemřel 1. října 2010 pan MVDr. Jan Ladislav Cetkovský ve věku 84 roků. Tato blanenská osobnost byla do značné míry výjimečná, protože se lišila od většiny obyvatel města, které má zaměstnanecký charakter.


Nabídka středních škol byla opět o něco širší

Ilustrační foto k článku: Nabídka středních škol byla opět o něco širší

Dělnický dům se opět zaplnil stánky středních škol převážně z širšího regionu, které zde žákům základních škol představily svou nabídku učebních a studijních oborů.



Svatomartinské tvoření v galerii

Ilustrační foto k článku: Svatomartinské tvoření v galerii

V týdnu před Vítáním svatého Martina připravila Galerie města Blanska tvořivou dílnu pro děti ze základních škol.


Svatomartinské rohlíky – recept na slavnostní víkend

S tradicí svatého Martina se pojí nejen mladé víno či pečená husa, ale rovněž mnoho domácích specialit, které se objevují na svátečním stole. Přinášíme vám recept na Svatomartinské rohlíky.


Město plánuje výkup pozemků pro cyklostezku

Rada doporučila zastupitelstvu projednat a schválit výkup veřejných ploch včetně komunikací a technické infrastruktury, ploch odpočinkové zóny, ploch pro úklid sněhu + cca 750 m2 pozemku od vlastníka těchto staveb a pozemků v k. ú. Těchov Lesní město.


Blanenští strážníci úspěšní v Přerově

Ilustrační foto k článku: Blanenští strážníci úspěšní v Přerově

Dne 6.10.2010 pořádala Městská policie Přerov XVII. Ročník střelecké soutěže O Pohár primátora statutárního města Přerov, které se zúčastnili i strážníci Městské policie Blansko.


Prodej vstupenek na Vítání sv. Martina zahájen

Byl zahájen předprodej vstupenek na Vítání sv. Martina. Až do akce samotné je lze zakoupit za sníženou cenu 30 Kč v následujících předprodejních místech: v Informační kanceláři Blanka, Muzeu Blansko a Kulturním středisku města Blanska. Více informací o programu Vítání sv. Martina.