Archiv článků
   za měsíc duben 2020

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Město Blansko vyhlašuje výběrové řízení na funkci referent životního prostředí

Výběrové řízení na funkci referent životního prostředí na úseku vodního hospodářství v oddělení vodního hospodářství, geologie, odpadů a ochrany ovzduší odboru životního prostředí MěÚ Blansko vyhlašuje město Blansko. Přihlášky lze podávat do 20. května 2020.


Město rozšířilo dětské hřiště v Bezručově ulici, nové prvky jsou i na Podlesí

Ilustrační foto k článku: Město rozšířilo dětské hřiště v Bezručově ulici, nové prvky jsou i na Podlesí

Na ploše mezi bytovými domy u kruhového objezdu v Bezručově ulici v pondělí přibyly nové herní prvky pro děti. Město je tam nechalo instalovat z podnětu obyvatel, kteří projekt minulý rok přihlásili do participativního rozpočtu Společně PRO Blansko. Další projekty mohou lidé hlásit už nyní, město spustilo druhý ročník participativního rozpočtu.


Ve městě začaly opravy výtluků po zimě, práce potrvají do června

Ilustrační foto k článku: Ve městě začaly opravy výtluků po zimě, práce potrvají do června

Pracovníci firmy začali po zimě opravovat rozbité místní komunikace v Blansku. Na lokální vysprávky výtluků město uvolní několik milionů korun. Dělníci budou povrch vozovek v ulicích rekonstruovat několik příštích týdnů a po etapách.


Květnové zápisy do mateřských škol potrvají sedm dnů a budou bezkontaktní

Ilustrační foto k článku: Květnové zápisy do mateřských škol potrvají sedm dnů a budou bezkontaktní

Zápisy dětí do mateřských škol v Blansku pro školní rok 2020/2021 se uskuteční od úterý 5. května do pondělí 11. května. Letos proběhnou výhradně bezkontaktní formou. Žádosti k přijetí dětí do mateřinek tak budou rodiče posílat elektronicky nebo poštou, vyplněný formulář mohou také vhodit přímo do schránky školy.


Farmářské trhy se obnoví 30. dubna

Ilustrační foto k článku: Farmářské trhy se obnoví 30. dubna

Ve čtvrtek 30. dubna se na náměstí Republiky opět vrátí farmářské trhy. Počet stánkařů bude omezený, aby jejich rozmístění umožňovalo dostatečné rozestupy kupujících čekajících ve frontě.


Na Olešné se staví nové hřiště s umělým povrchem

Ilustrační foto k článku: Na Olešné se staví nové hřiště s umělým povrchem

Obyvatelé další místní části Blanska dostanou do užívání nové multifunkční hřiště. Po Klepačově a Dolní Lhotě se sportoviště s umělým povrchem letos dočkají lidé na Olešné.


Městský úřad od pondělí 20. dubna rozšíří úřední hodiny

Ilustrační foto k článku: Městský úřad od pondělí 20. dubna rozšíří úřední hodiny

Na základě mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví bude Městský úřad Blansko s účinností od pondělí 20. dubna 2020 pro veřejnost v provozu v úředních hodinách platících před vyhlášením nouzového stavu.


Na parkovišti za Salmovým mlýnem se po přerušení opět pracuje

Ilustrační foto k článku: Na parkovišti za Salmovým mlýnem se po přerušení opět pracuje

Za Salmovým mlýnem finišuje stavba nového parkoviště. Na plochu se po nucené přestávce vrátili pracovníci stavební firmy. K dokončení projektu zbývají poslední parkové úpravy a především pokládka finálního asfaltového povrchu. Hotovo má být zhruba za tři týdny.


Cesta přes Lovětín bude schůdnější. Poslední úsek zpevní kostky

Ilustrační foto k článku: Cesta přes Lovětín bude schůdnější. Poslední úsek zpevní kostky

Cesta pro pěší od nemocnice směrem do rekreační oblasti Palava nebo na sídliště Zborovce bude schůdnější a bezpečnější. Poslední část stezky v lokalitě Lovětín, která je zatím nezpevněná, čeká rekonstrukce. Práce na ní právě začaly, potrvají asi měsíc. Pro pěší je nyní cesta uzavřena.


Město Blansko vyhlašuje výběrové řízení na funkci referent životního prostředí

Výběrové řízení na funkci referent životního prostředí na úseku vodního hospodářství v oddělení vodního hospodářství, geologie, odpadů a ochrany ovzduší odboru životního prostředí MěÚ Blansko vyhlašuje město Blansko. Přihlášky lze podávat do 20. dubna 2020.


Zápisy do prvních tříd se prodlouží na týden. Budou ale bez dětí

Ilustrační foto k článku: Zápisy do prvních tříd se prodlouží na týden. Budou ale bez dětí

Zápisy dětí do prvních tříd se v Blansku uskuteční od 7. do 13 dubna, poprvé ale pouze bezkontaktně. Původně se měly konat 7. dubna, nebo v náhradním termínu o den později, a probíhat měly prezenční formu, kdy rodiče své děti vodí k zápisu přímo do škol. Nyní kvůli mimořádným opatřením vlády stačí žádost o přijetí ke školní výuce poslat elektronicky, poštou nebo formulář vhodit do schránky školy.