Archiv článků
   za měsíc srpen 2020

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Rekonstrukce Dělnického domu spěje do finále. První akce se v něm koná příští týden

Ilustrační foto k článku: Rekonstrukce Dělnického domu spěje do finále. První akce se v něm koná příští týden

V Dělnickém domě finišují práce na další etapě odvlhčení budovy. Stavební firma dokončuje poslední úpravy interiérů, do konce týdne je naplánovaný závěrečný úklid. Během září se ještě bude pracovat vně objektu. Plánované akce v Dělnickém domě to ale neohrozí. První se uskuteční už příští týden.



Anketa: V zámeckému parku si lidé přejí více míst k odpočinku, záhony či menší pódium

Ilustrační foto k článku: Anketa: V zámeckému parku si lidé přejí více míst k odpočinku, záhony či menší pódium

Více laviček a odpočinkových zón, květinové záhony nebo například cesty v okolí zámeckého rybníčku by lidé nejvíce uvítali v zámeckém parku. Vyplývá to z ankety, kterou Blansko vyhlásilo přes mobilní rozhlas v souvislosti s plánovanou revitalizací parku. Město předalo podněty hlasujících krajinářskému architektovi, který je nyní zapracovává do studie zabývající se proměnou parku.



Máte nápad na vylepšení Blanska, které by zaplatilo město? Návrhy do participativního rozpočtu lze poslat do 14. září

Ilustrační foto k článku: Máte nápad na vylepšení Blanska, které by zaplatilo město? Návrhy do participativního rozpočtu lze poslat do 14. září

Poslední čtyři týdny zbývají lidem na podání projektů v rámci takzvaného participativního rozpočtu „Společně PRO Blansko“. V něm lze navrhnout drobnější úpravy či investice na pozemcích města. Na projekty město stejně jako minulý rok vyčlenilo 600 tisíc korun.


Seniory obchází podvodník, vydává se za zaměstnance města

Ilustrační foto k článku: Seniory obchází podvodník, vydává se za zaměstnance města

Klienti pečovatelské služby v Blansku by měli být obezřetní. V ulicích města se v těchto dnech opět pohybují podvodníci, kteří se představují jako zaměstnanci města a od seniorů se snaží vylákat peníze. Policie radí neotevírat cizím osobám a každý podobný případ ihned nahlásit na linku 156.


Mezi bytovkami na Zborovcích vznikne klidová zóna s posezením a atrakcemi pro děti

Ilustrační foto k článku: Mezi bytovkami na Zborovcích vznikne klidová zóna s posezením a atrakcemi pro děti

Dětské hřiště s trampolínami a parčík s posezením anebo nový centrální chodník mezi ulicemi Kamnářská a Okružní. To a další body obsahuje v pořadí už třetí etapa regenerace veřejných prostranství na sídlišti Zborovce, která právě začíná. Práce přijdou na 16 milionů korun a potrvají necelý rok.