Archiv článků
   za měsíc duben 2011

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Domovní čistírny odpadních vod

Pokud není v obci, kde se staví nový rodinný dům, vybudována obecní čistírna odpadních vod (ČOV), tak se u způsobu likvidace odpadních vod investor domu prakticky rozhoduje mezi realizací jímky na vyvážení (žumpy) anebo domovní ČOV.




Zimní údržba v Blansku

Zimní období trvá od listopadu do konce března. Za toto období Město zaplatilo za zimní údržbu 4,7 milionu Kč.





Omezení dodávky pitné vody na Těchově a Obůrce

Z důvodu čistění vodojemu bude v obci Těchov a Obůrka omezena dodávka pitné vody dne 21. 4. 2011 v době od 8.00 do 14.00 hod. Cisterna s pitnou vodou bude přistavena na Těchově u hospody.


V parcích probíhá výsadba nové zeleně

Ilustrační foto k článku: V parcích probíhá výsadba nové zeleně

Letos probíhá kromě běžné údržby revitalizace zámeckého parku, parku u rudoarmějce a na náměstí Svobody. Akce je z 90 % hrazena z dotace. Práce jsou rozděleny na několik etap dle projektu.




Svoz komunálního odpadu ve svátek 25. dubna 2011

Na základě sdělení zástupce svozové firmy AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o. proběhne svoz zbytkového komunálního odpadu od občanů i o velikonočním pondělí 25. 4. 2011. To znamená, že proběhne svoz ve svátek a je zapotřebí zabezpečit vystavení popelnic jako v běžném termínu svozu a umožnit i svoz z kontejnerových stání.


Provoz dětského koutku na MěÚ v Blansku

Ilustrační foto k článku: Provoz dětského koutku na MěÚ v Blansku

Family point – „rodinný koutek“ – je v provozu v budově na náměstí Republiky 1 již od března 2010. Toto místo je určeno pro rodiče s dětmi, kteří jsou se svými malými dětmi na úřadě a potřebují si vyřídit úřední záležitosti, nebo jsou ve městě, mimo domov, a potřebují děti nečekaně přebalit nebo nakrmit.



Termíny pro podání žádostí o přijetí dítěte do mateřské školy 2011/12

Ředitelé mateřských škol zřizovaných Městem Blansko oznamují, že v dohodě se zřizovatelem stanovili termín a dobu pro podání žádostí o přijetí dětí k předškolnímu vzdělávání od školního roku 2011/2012 na pondělí 9. května 2011 v době od 9.00 do 16.00 hodin.


Třídit můžete už i textil

Ilustrační foto k článku: Třídit můžete už i textil

Společnost REVENGE a.s., která umístila sběrné kontejnery na šatstvo, boty a textil v našem městě dává jistotu ekologicky zhodnotit tento druh suroviny a tím účinně snížit množství směsného komunálního odpadu v řádu mnoha procent.