Archiv článků
   za měsíc leden 2014

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 




Tiskopisy receptů a žádanek s modrým pruhem

Léčivé přípravky, které obsahují návykovou látku uvedenou v příloze č. 1 nebo 5 nařízení vlády č. 463/2013 Sb., o seznamu návykových látek, mohou být v lékárně vydány pouze na recept nebo žádanku označenou modrým pruhem (anebo výhradně na elektronický recept, stanoví-li tak zákon o léčivech).


Na prodej alkoholu je třeba koncese

Povinnost mít koncesovanou živnost na prodej alkoholu se týká každého podnikatele, který v rámci své podnikatelské činnosti hodlá prodávat alkohol konečnému spotřebiteli. Podnikatelskou činností je třeba rozumět soustavnou činnost provozovanou samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, za účelem dosažení zisku a za podmínek stanovených živnostenským zákonem.


Hrací automaty z města nezmizely

Ilustrační foto k článku: Hrací automaty z města nezmizely

Ačkoli Město Blansko vydalo v loňském roce Obecně závaznou vyhlášku o zákazu provozu loterií a jiných podobných her na území města s účinností od 1. listopadu 2013, zdá se, že výherní automaty z Blanska nezmizely a že herny zde čile provozují svou činnost i nadále.






Projekt „Obce sobě“ na Blanensku zahajuje

Svaz Měst a obcí ČR se stal nositelem unikátního projektu nazvaného „Obce sobě“, na který získal finanční podporu z Evropského sociálního fondu. Mezi jeho hlavní cíle patří položit základy pro dlouhodobou podporu meziobecní spolupráce na celém území republiky.


Střípky ze zastupitelstva

Pravidelné shrnutí hlavních projednávaných témat z posledního zasedání zastupitelstva města.


Zápis dětí do 1. ročníku základního vzdělávání pro školní rok 2014/15

Ředitelé základních škol v Blansku oznamují, že v úterý dne 4. února 2014 od 14:00 do 17:00 hodin provedou na všech základních školách v Blansku zápis dětí do 1. ročníku základního vzdělávání pro školní rok 2014/15. Náhradní termín je další den, tj. ve středu dne 5. února 2014 od 14:30 do 16:00 hodin.


Sociální služby z pohledu komunitního plánování

Ilustrační foto k článku: Sociální služby z pohledu komunitního plánování

Význam sociálních služeb, jako jedné z forem sociální pomoci, spočívá v tom, že se zabývají především řešením sociálních situací. Tvoří určitý systém sociální pomoci, který významnou měrou přispívá k setrvání občanů ve vlastním přirozeném sociálním prostředí. Zde mohou uplatňovat svá práva a spoluvytvářet i jejich podobu.