Archiv článků
   za měsíc duben 2016

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Pavel Konečný představuje odbor životního prostředí

Ilustrační foto k článku: Pavel Konečný představuje odbor životního prostředí

Na základě připomínek z Otázek a odpovědí na blanenském webu se vracíme v rámci mini seriálu k průběžnému představení jednotlivých odborů Městského úřadu Blansko. Mnohé z nich jsou občanům velmi dobře známé, s jinými se setkávají méně. Náplň odboru životního prostředí popsal jeho vedoucí Pavel Konečný.


Zástupci bytových družstev se seznámili se studií centrálního zásobování teplem v Blansku

Macocha, stavební bytové družstvo, svolalo na 19.04.2016 poradu předsedů samospráv členů družstva, zástupců výborů společenství vlastníků a bytových družstev, v rámci které byla prezentována technicko-ekonomická studie VŠB-Technické univerzity Ostrava, zaměřená na nalezení možností pro snížení ceny tepla z CZT ve městě Blansku.


Marek Štefan představuje odbor investičního a územního rozvoje

Ilustrační foto k článku: Marek Štefan představuje odbor investičního a územního rozvoje

Na základě připomínek z Otázek a odpovědí na blanenském webu se vracíme v rámci mini seriálu k průběžnému představení jednotlivých odborů Městského úřadu Blansko. Mnohé z nich jsou občanům velmi dobře známé, s jinými se setkávají méně. Náplň odboru investičního a územního rozvoje popsal jeho vedoucí Marek Štefan.


V městské části Klepačov postaví nový vodojem

Ilustrační foto k článku: V městské části Klepačov postaví nový vodojem

K předání staveniště v souvislosti s vybudováním vodojemu v Klepačově došlo dnes dopoledne. Trubkový vodojem o celkové kapacitě dvě stě kubíků vody vyřeší optimalizaci tlakových poměrů v této místní části a současně i problém s nedostatkem požární vody.


Regenerace sídliště Sever vstoupí do IV. etapy

Ilustrační foto k článku: Regenerace sídliště Sever vstoupí do IV. etapy

Nové parkoviště, pobytová zelená plocha se cvičebními prvky nebo oplocený výběh pro psy. Takové jsou plány v rámci IV. etapy regenerace sídliště Sever, na kterou město Blansko získalo čtyřmilionovou dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj. Práce proběhnou během prázdnin, hotovo má být do konce září.


Namísto penále za Svitavskou postaví chodník

Rada města odsouhlasila přímé zadání akce „Chodník na ul. Poříčí“ společnosti IMOS Brno, a. s. a doporučila zastupitelstvu schválit její započtení vůči pohledávce města, která jmenované společnosti vznikla v souvislosti se sankcemi ohledně rekonstrukce průtahu městem.



Životní cyklus zářivky

Úsporné světelné zdroje se již staly nedílnou součástí našich domovů. Když ale doslouží, je potřeba zajistit jejich recyklaci. Ekologickým zpracováním získáme nejen cenné druhotné suroviny, ale také eliminujeme únik toxické rtuti ze světelného zdroje do okolního prostředí.


Osobám v nouzi pomůže informační leták

Informační leták se základními a praktickými návody, kam se mohou jak jednotlivci, tak celé rodiny obracet při řešení konkrétních nepříznivých situacích, je výstupem individuálního projektu Ministerstva práce a sociálních věcí ČR s názvem „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni.“ Projekt byl realizován v rámci Operačního projektu Lidské zdroje a zaměstnanost.



Dopravci musí do konce července prokázat finanční způsobilost

Podmínky týkající se požadavku finanční způsobilosti podnikatelů v silniční dopravě upravuje článek 7 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1071/2009, kterým se zavádějí společná pravidla týkající se závazných podmínek pro výkon povolání podnikatele v silniční dopravě.



Chovatelská přehlídka je přístupná i veřejnosti

Myslivecký rok se neshoduje s rokem kalendářním, ale začíná dnem 1. dubna a končí 31. března následujícího roku. Výsledky mysliveckého hospodaření lze zhlédnout na chovatelských přehlídkách, kde návštěvníci spatří nejen chovatelské úspěchy jednotlivých honiteb, ale i různé trofejové rarity.



Alena Skoupá představuje finanční odbor

Ilustrační foto k článku: Alena Skoupá představuje finanční odbor

Na základě připomínek z Otázek a odpovědí na blanenském webu se vracíme v rámci mini seriálu k průběžnému představení jednotlivých odborů Městského úřadu Blansko. Mnohé z nich jsou občanům velmi dobře známé, s jinými se setkávají méně. Náplň finančního odboru popsala jeho vedoucí Alena Skoupá.


V pondělí na Klepačově začne rekonstrukce komunikace Na Milíři

V současné době se připravují stavební práce na opravě místní komunikace ulice Na Milíři v Blansku – Klepačově. V souvislosti se stavebními pracemi byla povolena úplná uzavírka místní komunikace v Blansku – Klepačově, ulice Na Milíři, v úseku od křižovatky s ulicí Dlouhou až po konec ulice Na Milíři, v délce cca 310 m.




Nové metodiky pro rozdělování dotací mají svoje slabiny. Město pracuje na nápravě

Dotace v oblasti sportu, kultury a zájmové činnosti byly letos poprvé rozdělovány podle nového modelu, který Zastupitelstvo města Blanska schválilo na svém zasedání v září loňského roku. Praxe ukázala, že zejména v oblasti sportu jsou nezbytné úpravy, některé sportovní kluby v Blansku totiž bojují o přežití.


Svoz kompostovatelného biologicky rozložitelného odpadu

Svoz ovoce, zeleniny a odpadu ze zahrad (např. trávy, listí, plevele atd.) od rodinných domků a bytových domů začne již od dubna, ale v jiných svozových dnech. Na žádost svozové firmy byly upraveny svozové dny oproti minulým rokům. Věnujte pozornost jednotlivým termínům odvozu.