Archiv článků
   za měsíc červen 2013

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 




Město vyzkouší nový projekt – svoz bioodpadu od zahrádek

Město Blansko se společností Kaiser servis s.r.o a se společností VIA ALTA a.s. připravilo pro občany 15 vytypovaných lokalit pro pilotní projekt Dejte šanci biodpadu. Společně se dohodly, že v několika zahrádkářských lokalitách a na sídlišti Písečná vyzkouší svoz biologicky rozložitelných odpadů. Poslouží k tomu kontejnery o objemu 770 l uzpůsobené a označené pro ukládání biologicky rozložitelných odpadů.


Pozvánka na 13. zasedání Zastupitelstva města Blanska

13. zasedání Zastupitelstva města Blanska se uskuteční v úterý 25.06.2013 od 15:30 hodin v sále budovy MěÚ, nám. Republiky 1 v Blansku. Zasedání zastupitelstva je přístupné veřejnosti. Návrh programu zasedání...




Knihovna nabízí přebytečný majetek k prodeji

Městská knihovna Blansko nabízí k odprodeji přebytečný majetek, který je uveden v přiloženém seznamu. Případní zájemci se mohou po předchozí telefonické domluvě s pí R. Gromešovou, tel. č. 516 410 101 nebo 777 485 565 přijít na výše uvedený majetek podívat v termínu od 17. do 21.06.2013 v době od 8:00 do 15:00 hodin. Prodejní cena je 10 % pořizovací ceny.


Podomní prodej v Blansku stále kvete

Obsahuje podepsané oznámení o zákazu podomního prodeje na vaši domovní nástěnku.
V poslední době stále narůstá počet občanů, kteří musí čelit různým obchodníkům, kteří provozují ve městě podomní prodej, i přesto, že tento je na území města Blanska zakázán. V rámci Otázek a odpovědí se na blanenských webových stránkách rozpoutala diskuze o tom, zda je v této souvislosti protiprávní jednání pracovníků České pošty, s. p.


Plánované investiční akce druhé poloviny roku 2013

V souvislosti s blížící se letní stavební sezonou čeká město Blansko ve třetím a čtvrtém čtvrtletí tohoto roku řada investičních akcí, které připravuje a zajišťuje odbor územního a investičního rozvoje. O plánovaných investičních akcích podrobně informují starosta města Ing. Lubomír Toufar a místostarosta Ing. Bc. Jiří Crha.


Rychlá sbírka! Dobrovolní hasiči pomůžou v zaplavené oblasti a mají ještě místo na materiál

Město Blansko vyšle jednotku dobrovolných hasičů městské části Olešná na pomoc při likvidaci škod po povodních do postižených oblastí ČR. Vzhledem k tomu, že jednotka dobrovolných hasičů Olešná bude vyjíždět do těchto postižených oblastí dle jejich požadavku v neděli 09.06.2013, vyhlašuje město Blansko rychlou mimořádnou sbírku požadovaného materiálu na pátek 07.06.2013.



Výzva k výměně parkovacího průkazu pro osoby se zdravotním postižením

Městský úřad Blansko, odbor sociálních věcí, upozorňuje držitele „starého“ parkovacího průkazu (symbol vozíčkáře), že toto označení je již nahrazeno „novým“ parkovacím průkazem označujícím vozidlo přepravující osobu těžce zdravotně postiženou (O7). Platnost starých parkovacích průkazů skončila dnem 31.12.2012.



Termíny svatebních obřadů na II. pololetí 2013

Podrobnosti při sjednávání svatebních termínů zajišťují matrikářky, tel. 516 775 807, 516 775 808.  Na základě žádosti snoubenců může matriční úřad povolit uzavření manželství na kterémkoliv vhodném místě ve svém správním obvodu. V těchto případech je vybírán správní poplatek.



Výzva k předkládání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu Města Blansko na rok 2014 pro oblast sociálních služeb a humanitární pomoci

V souvislosti s připravovaným rozpočtem Města Blansko na rok 2014 vyhlašujeme dotační řízení na rok 2014 a oznamujeme všem poskytovatelům sociálních služeb, že je možné podat žádost o poskytnutí dotace v oblasti sociálních služeb a humanitární pomoci.